Erzurum Haber Girişi : 21 Temmuz 2012 12:30

Erzurum'da davullu zurnalı sahur keyfi

Erzurum'da davullu zurnalı sahur keyfi
Erzurum’da Gez Mahallesi sakinleri, sahura davul zurna eşliğinde çalınan oyun havalarıyla uyanıyor. Bazı vatandaşlar ise sokağa çıkıp oynuyor.
Erzurum Ajans-Erzurum’da Gez Mahallesi sakinleri, sahura davul zurna eşliğinde çalınan oyun havalarıyla uyanıyor. Bazı vatandaşlar ise sokağa çıkıp oynuyor.
Davulcu Ümit Çapraz ve zurnacı Mehmet Kılıç, “Biz Erzurum’da Ramazan davulculuğunun öz geleneğini canlandırıyoruz. Biz herkesten farklı olarak davul ve zurnayla insanları uyandırıyoruz. Bizim halkımızdan tek bir isteğimiz var, korsan davulculara para vermesinler. Bizim hakkımız onlara geçmesin, bize de yazık günah. Biz bir ay boyunca geceleri çalıyoruz. Sonra korsan davulcular gelip parayı toplayıp gidiyor. Biz davulla zurnayla halkımızı uyandırıyoruz. Halkımız bu durumdan çok memnun, hatta dışarı çıkıp oynuyorlar. Vatandaşlar bizden çok memnun, biz de üzerimize düşen görevi yapıp vatandaşları sahura kaldırıyoruz” dedi.
Vatandaşlar ise, “Davul ve zurnayla uyanmak güzel. Ramazan'ın olduğunu anlıyoruz. Tek başına davul yeterli değil. Davul zurnayla beraber çalınınca daha güzel. Biz gayet memnunuz, her sene böyle olsun” ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.