Erzurum Haber Girişi : 15 Temmuz 2012 15:30

Erzurum'da doğalgaz patlaması

Erzurum'da doğalgaz patlaması
Erzurum'da iş makineleriyle kazı çalışması yapıldığı sırada doğalgaz borusunun delinmesi sonucu patlama meydana geldi.
Erzurum Ajans-Erzurum'da iş makineleriyle kazı çalışması yapıldığı sırada doğalgaz borusunun delinmesi sonucu patlama meydana geldi. 
Edinilen bilgiye göre, saat 15.30 sıralarında Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesi Cennet Çeşmesi Sokak'ta işçiler iş makineleriyle kazı yaptıkları sırada kepçe doğalgaz borusuna zarar verdi. Büyük bir gürültüyle patlama meydana gelirken, işçiler ve çevreden geçen vatandaşlar sağa sola kaçıştı. Patlama sonrasında alevlerin çıkmaması ve kimsenin sigara içmemesi olası bir facianın önüne geçti. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri çağrıldı. Polis ekipleri çevre güvenliği alarak, civardaki apartmanlarda oturan vatandaşları tahliye etti. Bu sırada araçları park halinde bulunan bazı sürücüler de, kontak açmadan otomobillerini iterek olay yerinden uzaklaştırdı. Doğalgaz firması çalışanlarının merkezi sistemden gazı kesmeleri ile gaz kaçağı durdurulurken, vatandaşlar rahat bir nefes aldı.
Adeta faciadan dönüldüğünü belirten vatandaşlar, ''İşçilerin çalışma yaptıkları sırada kepçenin boru hattına zarar vermesi üzerine patlama meydana geldi. Herkes korktu. Sağa sola kaçıştı. Poliste gelerek apartmanlarda oturanların boşaltılmasını sağladı'' dediler.
Yetkililer, zamanında müdahale yapılmaması halinde bir mahalleyi uçurabilecek şekilde doğalgaz kaçağının olduğunu, o sırada kimsenin sigara gibi ateş unsuruyla orada bulunmamasının şans olduğunu belirttiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.