Erzurum Haber Girişi : 31 Ekim 2013 17:24

Erzurum'da DOSTEL platformu kuruldu

Erzurum'da DOSTEL platformu kuruldu
Erzurum'da faaliyet gösteren 21 Sivil Toplum Kuruluşu DOSTEL Paltformu'nu oluşturdu. Platform, ihtiyaç sahibi ailelerin okul çağındaki çocuklarına ücretsiz eğitim desteği verecek.
Erzurumajans-ERZURUM-Dost-El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(DOSTEL) çatısı altında bir araya gelen STK temsilcileri, basın toplantısı düzenledi. 21 STK'nın oluşturduğu Platformun dönem başkanı Ünal Şahin, amaçlarının, yoksul ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim ve materyal desteği sağlamak olduğunu ifade etti. Sosyal sorumluluk kapsamında yoksul ailelerin çocuklarına okuma salonlarında ücretsiz eğitim verdiklerini belirten Şahin, toplumsal birlik, kaynaşma ve huzurlu bir gelecek adına çalıştıklarını dile getirdi. Varoş semtlerindeki çocukları suç ve suç örgütlerinden korumak, geleceğe güzel hazırlamak ve eğitimlerine destek çıkmayı amaçladıklarına dikkat çeken Ünal Şahin, "Şehrimizdeki yoksul ailelerin çocuklarına, daha iyi bir eğitim imkanı nasıl sunarız sorusunun cevabı olarak ortaya çıktık. Bu amaçla 21 Sivil Toplum Kuruluşu bir araya geldik. Amacımız ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitimlerine destek olmak, milli manevi değerlerinin güçlendirilmesiyle faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak" dedi.

"7 YILDA 12 BİN ÇOCUĞA DOST ELİ UZATTIK"

Şahin, 2006'da kurulan derneğin 7 yıl içerisinde il genelinde 12 bin öğrenciye okuma salonlarında ücretsiz eğitim desteği verildiğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Ağırlıklı olarak güney ilçelerinde okuma salonları açtık. Bunların halk tarafından benimsenmesi bizi çok memnun etti. Halkımıza ve çocuklarına sahip çıkıyoruz. Halkımız da büyük bir vefa göstererek bizlere sahip ve destek çıkıyor. Hedefimiz bölgemizdeki bütün ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ulaşmak. Ardından da bölgeye açılmak. 7 yıl önce bir okuma salonu ile başladığımız eğitim hizmet seferberliğimiz zaman içerisinde adeta kartopu gibi büyüdü. 26 okuma salonuna ulaşınca ihtiyaca binaen platform ihtiyacı oluştu."

İŞTE DOSTEL PLATFORMU'NA KATILAN 21 STK

D
OSTEL Platformu'nu oluşturan STK'lar şunlar: Erzurum Kültür Sanat ve Diyaloğu Geliştirme Derneği,Turkuaz Gençlik Merkezi, Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı, Erzurum ili Memurlar Derneği, Erzurum Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Erzurum Köyleri Kalkındırma Derneği, Pasinler İş Adamları Derneği, Oltu Girişimci İş adamları Derneği, Narman İşçi memur ve Esnaf Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği, Feza Sivil Toplumu Destekleme Derneği, Akademi Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği, Uluslar arası Doğu Sağlık Federasyonu Derneği, Aziziye Koleji Spor Kulübü Derneği, Ramiz Efendi Camii ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Aziziye Koleji Mezunlar Derneği, Ramiz Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı, Anadolu Eğitimciler Derneği, Erzurum Girişimci İş Adamları Derneği (ERGİAD) ve Doğu Anadolusu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF). 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.