Erzurum Haber Girişi : 24 Ocak 2012 13:10

Erzurum'da duman sahası

Erzurum'da duman sahası
Sağlık İl Müdürlüğü’nce Dumansız Hava Sahası için görev yapan polis memurlarına teşekkür belgesi verildi.
Erzurum Ajans-Sağlık İl Müdürlüğü’nce Dumansız Hava Sahası için görev yapan polis memurlarına teşekkür belgesi verildi. 2011 yılında 315 kamu binası, 4 bin 646 özel işletme denetlendi, çok sayıda işletme ve şahsa ceza uygulandı.
Sağlık İl Müdürlüğü’nün düzenlediği program ile 112 acil koordinasyon merkezi toplantı salonunda dumansız hava sahası için denetlemelerde bulunan polis memurlarına teşekkür belgesi verildi. Törende Sağlık İl Müdürü Dr. Serhat Vançelik sigara bırakma oranları ve kesilen cezalar ile ilgili kısa bir sunum yaptı. Vançelik yaptığı sunumda “2007 yılında 15 şaş üzeri sigara kullanma oranı yüzde 33’ken bu oran 2012 yılında yüzde 25’e geriledi. Gözle görülür derecede düşüş gösteren bu oranı yakalayabilmek için dumansız hava sahası projesinin en büyük işçileri olan ceza uygulayıcıları polis memurlarına bir teşekkürü borç bildik.” diye konuştu.
Programa katılan Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ve Erzurum Emniyet Müdürü H. Turgut Yıldız’da birer konuşma yaparak sigaranın zararlarından ve toplumda sigara kullanandan çok kullanmayanların zarar gördüğünü ifade ettiler.
Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Sigara kullanımının gözle görülür bir oranda azalması sevindirici bir olay olduğunu söyleyerek “Daha fazla dumansız hava sahasına ihtiyacımız var” diye konuştu. Sigara konusunda ki düzenlemeleri değerlendiren Yamlı bu düzenlemelerin daha da ağırlaştırılarak sigara bırakma oranının bu seviyeden düşük bir seviyede olacağını belirtti. Ağır uygulamaların gelmesi gerektiğini söyleyen Yamlı “Sigara kullananlardan çok kullanmayanlar zarar görüyor bunun önlenmesi için kapalı alanlarda sigara içen herkesin bu alışkanlıklarından vazgeçmeleri gerekiyor” dedi.
K
onuşmaların ardından ise dumansız hava sahası projesinde uygulama yetkisi bulunan polis memurlarına göstermiş oldukları başarılı çalışmalardan ötürü teşekkür belgeleri verildi. Belgelerini Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı’nın elinden alan polis memurları kimseye göz yummadıklarını ifade etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.