Bölge Haber Girişi : 20 Ekim 2009 22:22

Erzurum'da eğitim kampanyası ilgi görmedi!..

Erzurum'da eğitim kampanyası ilgi görmedi!..
Erzurum Yakutiye Kaymakamlığı'nın Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde başlattığı 'Yap hayrını yaşat adın' kampanyası yeterli ilgili görmedi.

Erzurum Ajans-Yakutiye Kaymakamlığı ilçe merkezindeki okulların tamir ve tadilatı, ek derslik yaptırılması ile yeni okul binalarının yaptırılması amacıyla Temmuz ayında 'Erzurum'da doğan, Erzurum'da doyan, Erzurumluyum diyen; Yap hayrını yaşat adını' isimli bir kampanya başlattı. Kaymakam Yüksel Çelik, 3 bin 924 mail grubuna elektronik posta yoluyla kampanyayı anlatan e-mailler gönderdi. Kampanya kapsamında Kocaeli'de yaşayan Amasyalı işadamı Lütfü Kızıltan ile İstanbul'da yaşayan ve kimliği açıklanmayan bir vatandaş kaymakamlıkça açılan banka hesap numarasına toplam 2 bin TL yatırdı. Erzurum Dershaneler Birliği ise kaymakamlıkça belirlenecek üç okulun boya işini üstlendi.

Yakutiye Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, 'Yap hayrını yaşat adını' kampanyasının yeterli ilgiyi görmemesinin yaşanan küresel krizle yakından ilgili olduğunu söyledi. Kurt, kampanyaya iki kişinin biner TL ile katılmasının haricinde başka da parasal destek verenin olmadığını söyledi. Kampanyaya ilgilinin yetersizliğinin temelinde yaşanan küresel finans krizinin olabileceğine dikkat çeken Kurt, "Maalesef kampanyada gerekli ilgiyi göremedik. Bunda da küresel krizin etkisi var gibi. Çünkü görüştüğümüz kişiler kriz nedeniyle zor günler yaşadıklarını dile getirdiler. E-mail ve mektup yazarak kampanyayı anonim şirketlere de duyurduk. Bunlardan da olumlu olarak geri dönüşüm yapan olmadı. Sadece Erzurum eski milletvekillerinden birisi arsa tahsisi istedi. 9. Kolordu Komutanlığı ise iki ayrı yerde arsa vermek istedi." diye konuştu.

Kurt ayrıca, İstanbul, İzmir gibi illerde yaşayan ve 23 Temmuz Erzurum Kongresi için Erzurum'a davetli gelen Erzurumluların da kampanyaya katılacaklarını söylemelerine rağmen ses çıkmadığını sözlerine ekledi. (Cihan)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.