Erzurum Haber Girişi : 22 Mart 2013 10:49

Erzurum'da Ergenekon davası

Erzurum'da Ergenekon davası
Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Ergenekon davasında tutuksuz yargılananan CHP'li eski vekilllerin birleştirme talebini reddett.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan CHP'li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin hakkındaki Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde devam etmekte olan Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı ve Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in dava dosyasının birleştirilme talebini Yargıtay 11. Ceza dairesi tarafından reddedildi.

YARGITAY BİRLEŞTİRMEYE, "UYGUN DEĞİL" GÖRÜŞÜ İLE REDDEDİLDİ


Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan CHP'li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin hakkındaki Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde devam etmekte olan Ergenekon davası kapsamında açılan ve 3. Ordu eski Komutanı Orgeneral  Saldıray Berk ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu çok sayıda askeri ve MİT personelinin bulunduğu dosyanın birleştirilme talebini Yargıtay 11. Ceza dairesi tarafından reddedildi.

DOSYA CUMHURİYET SAVCILIĞI'NDA

Bu gün Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya CHP'li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin avukatları ile birlikte katıldı. Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin 'birleştirilme talebi' ile ilgili dava dosyasının reddedildiği yönündeki görüşünü sanık ve avukatların yüzüne karşı okudu. Mahkeme, dosyanın TMK 10. madde ile Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilerek mütalaanın hazırlanması yönünde karar verdi.

"UYULSUN" CEVABINI VERDİLER


Duruşmada hazır bekleyen CHP CHP'li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise Yargıtay'ın 'birleştirme talepli red görüşüne karşı karara uyulması görüşünde bulunarak "Uyulsun" diye cevap verdiler.

10-15 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI İSTENİYOR-

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın  başlattığı "Erzincan'daki Ergenekon soruşturması" kapsamında açılan ve 3. Ordu  Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu çok sayıda askeri ve MİT personelinin sanık sandalyesinde oturduğu davanın gizli tanığı Munzur'a rüşvet teklifinde bulundukları iddia edilen CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP Erzincan eski Milletvekili Erol Tınaztepe hakkında, TCK 314-2, 314-4 ,TCK 220/6 kapsamında Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Silahlı Ergenekon Terör Örgütü Üyesi Olmamakla birlikte, "Ergenekon Terör Örgütü'ne yardım etmek, suç delillerini bozmak, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, maddi menfaat karşılığında ifadeleri değiştirmek, rüşvet vermek'10 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.
 Duruşma 24 Nisan 2013 gününe ertelendi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.