Erzurum Haber Girişi : 22 Mart 2013 10:34

Otelde cinayetin sır perdesi aralandı

Otelde cinayetin sır perdesi aralandı
Otel sahibini öldürenler hakkında 'kasten adam öldürmek', 'azmettirmek' suçlarından dava açıldı.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-ERZURUM'da geçtiğimiz Şubat ayında Kardelen Otelin sahibi olan 52 yaşındaki iş adamı Ahmet Cemil Kadeş'i otelin müdüriyet odasında başına önce bira şişesi ile vurarak ateşli silahla öldürdükleri iddiası ile tutuklanan dört zanlı hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme', 'iştirak halinde kasten öldürmek' ve 'azmettirmek' suçundan dava açıldı.

OTEL RESTORANTI İŞLETMECİLİĞiNDE ORTAKLIK BOZULUNCA

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, cinayet olayı 01 Şubat 2013 günü 21.30 sıralarında Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki Kardelen Otelinde meydana gelmişti.

Otel sahibi olan Ahmet Cemil Kadeş, (52) otelin restorant bölümünü işletmek üzere Arif Ö. (35) ve Nizamettin S. (29) ile ortaklık anlaşmasının bozulması üzerine aralarında anlaşmazlık tartışması başladı. Otel sahibi Kadeş'e 'hayırlı' olsuna giden Arif Ö. İle Nizamettin S. ile tartışan Ahmet Cemil Kadeş'in otelde bulunan av tüfeğini ortaklarına doğrultması üzerine odada bulunan bira şişesini otel sahibi Kardeş'in kafasına vurduktan sonra, tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile odaya giren Nizamettin S'nin taşıdığı ruhsatsız tabanca ile iki el ateş ederek ağır yaraladı. Otel sahibi Kadeş, kaldırıldığı Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere arğmen kurtarılamadı. Cinayeti işleyen Nizamettin S. olay sonrası, suç aleti silahı Ferhat'a teslim ettikten sonra, kaçmış cinayete yardım eden diğer zanlılarla birlikte yakalanarak çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürmek' suçundan Erzurum E Tipi Cezavine konmuştu.

SAVCI, 'KASTEN ÖLDÜRME SUÇU İŞTİRAK HALİNDE"


Cumhuriyet Savcısı, zanlılardan Ferhat A. ile Adem Ö'nün olayla diğer şüphelilerden Nizamettin S. ve Arif Ö.'nün beraber fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri ve olay günü görgü tanıklarının beyanlarına göre telaşlı

olmaları, olaydan hemen sonra olay yerinden araçarlarla kaçmaları da göz önüne alındığıda cinayeti 'kasten öldürme' suçunu işleme konusunda iştirak halinde hareket ettiklerine yer verdi.

'KASTEN ÖLDÜRME', 'AZMETTİRME' SUÇUNDAN DAVA AÇILDI.

Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede, tutuklu yargılanacak olan Nizamettin S., Arif Ö., Ferhat A. ve Adem Ö. hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde KCK 81-1 maddesi kapsamında 'kasten öldürmek' 'iştirak halinde kasten adam öldürmek' ve 'azmettirmek' suçlarından dava açıldı.

Duruşmaya önümüzdeki günlerde başlanacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • SELİM 01 Ocak 1970 02:00

    SU TESTİSİ SU YOLUNDA KIRILMIŞ.