Bölge Haber Girişi : 03 Mayıs 2010 13:27

Erzurum'da Erzincan Ergenekon Davası!..

Erzurum'da Erzincan Ergenekon Davası!..
Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 4 Mayısta başlayacak olan Erzincan Ergenekon davasına saatler kala davalı avukatları kente gelerek cezaevinde bulunan müvekkillerini ziyaret ettiler.

Erzurum Ajans-Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Mayıs’ta başlayacak olan Erzincan Ergenekon davasına saatler kala davalı avukatları kente gelerek cezaevinde bulunan müvekkillerini ziyaret ettiler.
Bugün sabah saatlerinde tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile görüşmek üzere Erzurum’a gelen Avukatı Turgut Kazan ve Aslı Kazan adliye binasına ardından da cezaevine geçti. Diğer tutuklu bulunan Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu, Jandarma Binbaşı Nedim Ersan, Jandarma Üsteğmen Ersin Ergut, MİT Bölge Müdürü Şinasi Demir, MİT görevlileri Kıvılcım Üstel, Sadri Barkın İnce, Astsubaylar Şenol Bozkurt, Murat Yıldız ve Orhan Esirger’in avukatları da Erzurum’a gelerek
müvekkilleriyle görüşmek için cezaevine geçti.
Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe’den oluşan CHP heyetinin, bugün Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in de yargılanacağı davayı yerinde izlemek için Erzurum’a gelecekleri öğrenildi. CHP heyetinin bugün 18.40′da THY’nin tarifeli seferiyle Erzurum’a gelecekleri bildirildi.
Erzurum’da yarın görülecek büyük davada 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, Astsubay Ahmet Saraçlar, av bayii Yaşar Baş tutuksuz olarak yargılanacak. Davada, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu, Jandarma Binbaşı Nedim Ersan, Jandarma Üsteğmen Ersin Ergut, MİT Bölge Müdürü Şinasi Demir, MİT görevlileri Kıvılcım Üstel, Sadri Barkın İnce, Astsubaylar Şenol Bozkurt, Murat Yıldız ve Orhan Esirger
olmak üzere 10 sanık tutuklu bulunuyor. Berk ve 13 şüpheli hakkında 7.5-15 yıl, Cihaner hakkında 5 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.