İlçeler Haber Girişi : 12 Aralık 2012 16:09

Erzurum'da ''evlilik öncesi eğitim programı''

Erzurum'da ''evlilik öncesi eğitim programı''
Yakutiye Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile evli ve bekârlara ‘Evlilik Öncesi Eğitim Programı” çerçevesinde eğitim verildi.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile evli ve bekârlara ‘Evlilik Öncesi Eğitim Programı” çerçevesinde eğitim verildi. Evlilikte hukuk, iletişim ve yaşam becerileri gibi konuların verildiği eğitim programı sonrası katılımcılara sertifikaları Belediye Başkanı Ali Korkut ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın tarafından verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” Erzurum’da Yakutiye İlçe Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirildi. Evlenmek için özel gün kabul edilen 12 Aralık günü düzenlenen eğitim programına 35 katılımcı yer aldı. Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerilerinin katılımcılara uzmanlarca anlatıldığı programda Evlilikte Hukuk konusunu Hazar Altundaş, Evlilik - Sağlık Ayla Aydeniz ve Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri programını Ahmet Temel anlattı. Program sonrası katılımcılara sertifikaları verildi. Sertifika programına Belediye Başkanı Ali Korkut ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın katıldı.

ALİ KORKUT, KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ LANETLEDİ

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, son günlerde artan kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekerek, kadınlara karşı uygulanan şiddeti lanetlediğini söyledi. Korkut, “Evlilik önemli bir kurum ve müessese. Evlendiğinizde sorumluluk farklı oluyor. Evlilik alış veriş değil, veriş alıştır. Evli olan veya evlenecek çiftler şunu bilmeli. Ailenin devamlılığının sağlanması için saygı ve hoşgörünün belirli noktada tutulması lazım. Saygı ve sevgiyi azaltırsanız aile sarsılır.

İNSAN ŞİDDET UYGULAMAZ


Korkut, kadınlara yönelik şiddeti kınayarak “Bilindiği gibi fiziki açıdan kadın erkekten daha güçsüzdür. Fakat dinimiz bize şunu emrediyor, bayanlar erkeklere emanet olarak Cenabı Hakkın lütfüdür. Günümüzde maalesef kadınlara karşı şiddet erkekler tarafından bazı kesimlerde ciddi bir şekilde uygulanmaktadır. Ben bunu şiddetle kınıyorum. Ben zihinsel problemi olan kişilerin kadına şiddet uygulayacağını düşünüyorum, normal düşünen zihinlerin kadına şiddet uygulamayacağını düşünüyorum.
Bilindiği gibi Cennet anaların ayağı altındadır. Onun için kadınlara karşı erkeklerin daha hassas daha sevecen ve daha saygılı davranması gerekiyor. Buda aile birliğinin çok iyi olmasını sağlayacaktır. Çocuklarınız sizin ikinizin arasındaki ilişki ne kadar düzenli olursa, çocuklarınızın gelişiminde hayat felsefeleri o derece iyi olacaktır” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.