Bölge Haber Girişi : 23 Mayıs 2011 14:51

Erzurum'da ezeli rekabet heyecanı!..

Erzurum'da ezeli rekabet heyecanı!..
Lig şampiyonu Fenerbahçe ile kupa şampiyonu Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek olan Süper Kupa finalinin Erzurum'da oynanması için gerekli girişimler başlatıldı.

Erzurum Ajans-25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için baştan aşağı yenilenen Cemal Gürsel Stadyumu ezeli bir rakabete hazırlanıyor.  Oçak ayında Erzururm'u ziyaret ederek, Cemal Gürsel Stadyumu'nu gezen Futbol Fedarasyonu Başkanı Mahmut Özgener Süper Kupa maçının Erzurum’da oynanabileceği  müjdesini vermişti. Bunun özerine harekete geçen Gençlik Spor İl Müdürlüğü Valilik aracılığı ile Futbol Federasyonu'ne resmi davet mektubunu iletti.

Şimd Erzurum federasyonun alacağı karar ve açıklayacağı tarihi bekliyor. Buna göre Lig şampiyonu Fenerbahçe ile kupa şampiyonu Beşiktaş’ı karşı karşıya getirecek olan Süper Kupa finali Ağustos ayında her hangi bir aksilik olmazsa Erzurum’da oynanacak.

 
 Türkiye Futbol Federasyonu tarafından eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında düzenlenen TFF Süper Kupa maçı lig ve kupa şampiyonlarını karşı karşıya getiriyor.

49. Ziraat Türkiye Kupası'nı Kayseri'deki finalde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u penaltılarla geçerek 9. kez müzesine götüren Beşiktaş'ın TFF Süper Kupa maçındaki rakibi, Spor Toto Süper Lig'in 53. sezonunu 82 puan ve averajla Trabzonspor'un önünde şampiyon olarak kapatarak 18. kez mutlu sona ulaşan Fenerbahçe oldu.

Federasyonun alacağı karala ezeli rakipler, yeni sezon öncesi Erzurum'daki bu dev maçta TFF Süper Kupa için kozlarını paylaşacak.

TFF tarafından 2006 yılından bu yana düzenlenen Süper Kupa'yı Fenerbahçe 2, Beşiktaş 1 kez kazanırken, Fenerbahçe 2 kupasını da Beşiktaş'ı yenerek müzesine götümüşdü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.