Erzurum Haber Girişi : 21 Temmuz 2012 17:15

Erzurum'da hayat durdu

Erzurum'da hayat durdu
Erzurum'da dükkanlar kapalı, caddeler bom boş, havuz başında şekerleme yapanlar...
Erzurum Ajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Ramazanın gelmesi ile birlikte Erzurum'da esnaf adeta kepenk kapattı.  Trafiğin zaman zaman tıkanma noktasına geldiği kentin en işlek caddeleri olan Cumhuriyet, Taşmağazalar,  Gürcükapı, İstanbulkapı ve  Bosna Caddesiİ'nde öğlene kadar adeta kuş uçmuyor.
İşte Erzurum'da dün öğlene kadar objektiflere yansıyan manzaralar.

RAMAZAN SAATİ: 10.00.11.00

Kentin en işlek Cumhuriyet Caddesi'nde sürücülerin dikkatsizliği nedeniyle Ramazan'ın ilk maddi hasarlı trafik kazasını meydana geldi. Özellikle Oltutaşı İşletmeciliği'nin yapıldığı 4. Vakıf İşhanı'ndaki dükkanların kapalı olması objektife böyle yansıdı.

TRAFİKTE TIKANAN CADDELER BOM BOŞ

Trafikte daha çok iftar saatinde tıkanma yaşayan başta Cumhuriylet, Gürcükapı, İstanbulkapı ve Menderes Caddelerindeki sessizlik ve sıfır trafik dikkatlerden kaçmadı..

HAVUZBAŞINDA ŞEKERLEME

Vatandaşların özellikle sıcak havanın etkisi ile ilk günde bank üzerlerinde şekerleme yapmaları da gözden kaçmadı.  Kimi vatandaşların parklardaki banklarda,  kimi vatandaşların ise kahvehane sandalyelerinin masa üzerlerinde uyuklayarak daha Ramazanın ilk gününde  bitkin ve yorgun düştüler.

"RAMAZAN AYI YATMA AYI DEĞİL, UYANMA AYI..."

Erzurumlu esnaflardan Selim Batur, İhsan Zengin, Mustafa Altıntaş,"Ramazan ayında bizim esnafımız bir ay yatıyor. Yatma yerine bu güzel ve bereketi beraberinde getirdiği Ramazan ayında çalışmak daha makbuldür. Erzurum'da esnafın Ramazan ayında yatması bir gelenek haline gelmiş" diye konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.