Erzurum Haber Girişi : 24 Ağustos 2012 17:00

Erzurum'da hırsızlar polisten kaçamadı

Erzurum'da hırsızlar polisten kaçamadı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri son bir hafta içerisinde yaptıkları uygulamalarda iki ayrı olaya karışan toplam 6 hırsızlık şüphelisini kıskıvrak yakaladı.
Erzurum Ajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri son bir hafta içerisinde yaptıkları uygulamalarda iki ayrı olaya karışan toplam 6 hırsızlık şüphelisini kıskıvrak yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, ilk olayda Demircioğlu caddesinden Fuar Yolu Sokak İstikametine devriye görevinde bulunan hırsızlık masası ekipleri, Fuar Yolu Sokak üzerinden bulunan Devlet Malzeme Ofisi önündeki kaldırımdan Terminal istikametine durumundan şüphelenilen dört erkek şahsın yanına giderken metal sesi duydu. Şahısları durduran Asayiş Şube Hırsızlık Masası Dedektifleri şahısların daha önce haklarında birçok kez hırsızlık suçundan işlem yapılan; T.Ş (19) , R.Ö (19) ,Y.K (18) , F.Ö (17) tespit etmiş, şahısların yapılan üst aramalarında suçta kullanılması muhtemel eldiven, levye, fener gibi materyallerin bulunması üzerine ve duyulan metal sesinin suçtan elde edilen ve delil niteliğine haiz eşyaların şahıslarca atılması neticesinde oluşabilecek bir ses olabileceği değerlendirilerek çevrede ve park halindeki araçların altı kontrol edildiğinde; 126 TL bozuk paranın aracın altına bir poşet içerisinde atıldığı görüldü. Yakalanan şahısların atarak kurtulmaya çalıştıkları bozuk paralar ile ilgili bir müracaat olup olmadığını araştıran Hırsızlık Masası Dedektifleri Yukarı Mumcu Mahallesinde bulunan bir ekmek fırının camının kırılarak içerisine girilmiş olduğunu ve bozuk paraların buradan çalınmış olabileceğini değerlendirilerek fırın sahibine ulaşıldığında bozuk paraların buradan çalındığı anlaşıldı.
Erzurum Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen T.Ş (19) , R.Ö (19) ,Y.K (18) isimli şüpheliler tutuklanarak Ceza evine sevk edilirken, yaşı küçük F.Ö ise Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince ailesine teslim edildi.
İkinci olayda ise Ilıca organize sanayi bölgesinde bir telekomünikasyon şirketine ait depoda hırsızlık amaçlı şahısların olduğunu, şahısların 3 erkek şahıs olduğu ve bu şüpheli şahısların bahse konu işyerinin güvenlik görevlileriyle karşılaşınca kaçmaya başladıklarını ve istikametlerinin ılıca yönünden şehir merkezine doğru olduğunun bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerince olay yerine gidildiğinde, şahısların sarı renkli eski model bir araca doğru koştuklarını görüldü
Şahıslar ile motorize ekipler arasında yaşanan kovalamaca sonunda şüphelilere ait araç durdurularak araç içerisinde daha önce hırsızlık suçlarından birçok kez işlem yapılan B.G (30) ve C.Ç (23) yakalandı. Konu ile ilgili araç içerisinde yapılan aramalarda şahısların yedek elbiselerinin ve keser, levye gibi suçta kullanılan materyaller bulunarak şahıslar gözaltına alındı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, şahıslar çıkarılmış oldukları adli mercilerce tutuklandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.