Erzurum Haber Girişi : 27 Aralık 2011 10:19

Erzurum`da kapkaççı yakalandı

Erzurum`da kapkaççı yakalandı
Erzurum`da 4 kadının çantası kapkaç yöntemiyle çalan 19 yaşındaki Hasanbaba Durak, son işinde işlek cadde üzerinde bir genç kızın çantasını kapınca, MOBESE görüntülerinden yakalandı. Durak, ilk sorgusunun ardından tutuklandı.
Erzurum Ajans-Erzurum`da 4 kadının çantası kapkaç yöntemiyle çalan 19 yaşındaki Hasanbaba Durak, son işinde işlek cadde üzerinde bir genç kızın çantasını kapınca, MOBESE görüntülerinden yakalandı. Durak, ilk sorgusunun ardından tutuklandı.

Kapkaç olayına pek rastlanmayan Erzurum`da, ilk olarak 19 Kasım 2011 günü Topçuoğlu Mahallesi`nde ara sokakta yürüyen Üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Elçin Tutak`ın çantası kapkaç yöntemiyle çalındı. 1 aralık günü Aşağı Yoncalık Mahallesi`nde 56 yaşındaki Nevin Çeriç`in çantası, 8 gün sonra da Yukarı Yoncalık Mahallesi`nde 40 yaşındaki Hatice Kekeç`in çantası aynı yöntemle kapıldı.

İŞLEK CADDEDE KAPKAÇ YAPINCA

Son kurbanını şehrin en işlek caddesinde seçen kapkaççı, 24 Aralık günü Cumhuriyet Caddesi üzerinde işine giden 26 yaşındaki Ayşe Yılmaz`ın çantasını kaparak kaçtı. Genç kızın çığlıkları üzerine kapkaçcının peşine esnaf düştü. Bu sırada çantayı bırakan kapkaççı, yolları süpüren bir temizlik işçisi tarafından tekme Tokat dövüldü, ancak kaçmayı başardı.

MOBESE kamelarındaki 10 saniyelik görüntüden kimliği belirlenen şüphelinin Hasanbaba Durak olduğu anlaşıldı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Masası ekiplerinin titiz çalışması sonucu şüpheli yakalandı. Sorgusunda suçları itiraf eden Hasanbaba Durak, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

`KAPKAÇCIYI ÇÖPÇÜ DÖVDÜ`

Sabah işe giderken kapkaça uğradığını belirten Ayşe Yılmaz, arkasından gelen kişiyi hissettiğini ve hemen çantasını önüne doğru çektiğini söyledi. Kapkaççının çantayı alabilmek için koluna asıldığını kaydeden Ayşe Yılmaz şunları anlattı:

"
O sırada çantamın zinciri koptu. O koşuyor, ben de peşinden koşuyorum. Çantamda para yok, iki kredi kartım ve cep telefonum var biliyordum. Sadece `para yok içinde` dediğimi hatırlıyorum. Bunun üzerine durdu. Sonra tekrar koşmaya başladı. Telefonumun cebimde olduğunu fark edince peşinden koşmayı bıraktım. Çevredeki esnaf kapkaçcının peşine düşmüş. Bunun üzerine çantayı bırakıp kaçmış. Orada bir çöpçü vardı, kapkaçcıyı dövmüş. Benden önce üç bayanı daha mağdur etmiş. Çok korktum. Bıçaklayabilir, beni sürükleyebilirdi. Ondan dolayı da çok şansılıyım aslında. Bana zarar gelmediği için şükrediyorum." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.