Kültür-Sanat Haber Girişi : 27 Aralık 2011 09:17

İki kardeş belediyeden bir ilk

İki kardeş belediyeden bir ilk
Erzurum’da bir araya gelen Palandöken ve Aziziye belediyeleri ortaklaşa bir gece düzenleyerek Mehmet Akif Ersoy’u andı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da bir araya gelen Palandöken ve Aziziye belediyeleri ortaklaşa bir gece düzenleyerek Mehmet Akif Ersoy’u andı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından M. Akif Ersoy yılı olarak ilan edilen 2011 yılında Ersoy’un Şiirleri Türk Sanat Müziğine uyarlanarak okundu.

Erzurum’da bir ilki gerçekleştiren iki belediye Başkanı Fatih Cengiz ve Orhan Bulutlar M. Akif Ersoy yılı olarak ilan edilen 2011 yılı içerisinde çeşitli etkinlikler yapıldığını kendilerinin de bu anlamlı gecede ortaklaşa bir gece düzenlediklerini ifade etti.

Erzurum Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen programa ilgi oldukça yoğundu. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan gecede dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
Açılış konuşmasını yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar düzenledikleri ortaklaşa gece ile bir ilke imza attıklarını belirterek anlamlı gecenin ruhuna yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde iki belediyenin aynı gecede buluştuğunu ifade etti.

Başkan Bulutlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılını M. Akif Ersoy yılı ilan etmesinin ardından bir çok etkinliğin düzenlendiğini fakat düzenlenen organizasyon ile ilklere imza atılarak hem iki belediyenin bir araya geldiğini hem de Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin Türk Sanat Müziği eşliğinde okunduğunu
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın konuşmasının ardından sahne alan Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ertuğrul Erkişi, Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri eşliğinde Türk sanat müziklerini seslendirerek dinleyicilere doyumsuz bir gece yaşattı.
G
ece boyunca ara ara Mehmet Akif Ersoy’un Hayatından kesitler anlatılarak İstiklal Marşı ve bir çok eseri nasıl yazıldığı hakkında dinleyicilere bilgiler verildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.