Bölge Haber Girişi : 26 Ocak 2010 00:06

Erzurumda kar kalınlığı 28 cm'ye ulaştı!..

Erzurumda kar kalınlığı 28 cm'ye ulaştı!..
Yoğun kar yağışının yaşandığı Erzurum'da kar kalınlığı 28 santimetreye ulaştı.

Doğu illeri kar yağışının etkisi ile beyaza büründü. Gece başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı etkisini sürdürüyor. Erzurum, Kars, Van, Ardahan illerindeki köyler kar yağışından nasibini aldı. Bugün sabah itibariyle İl Özel İdaresi genel sekreterlikleri tarafından valiliklere gönderilen rapora göre Erzurum'da 528, Kars'ta 33, Ağrı'da 62, Ardahan'da 71 ve Van'da 94 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdare ekipleri gece ilerleyen saatlerden itibaren başladıkları karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. 3 bin 587 kilometrede kar mücadelesinin yapıldığı Erzurum'da bazı merkez köylerde de ulaşım sağlanamıyor. Vatandaşlar ise sabahın erken saatlerinde evlerinin önünü ve arabalarını kaplayan karları kendi imkânları ile temizlemeye çalıştı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının etkisini azaltarak devam edeceğini bildirdi. Yetkililer, bugün akşam saatlerine kadar yağışların kuvvetli şekilde devam edeceğini, Bayburt ve Erzincan civarında ise alçak kesimlerde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde de kar yağışı ihtimali bulunduğunu belirtti.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre Erzurum'da kar kalınlığı 28 santimetre, hava sıcaklığı ise sıfırın altında 6 derece olarak ölçüldü. (CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.