Bölge Haber Girişi : 10 Ağustos 2010 18:39

Erzurum'da kentsel dönüşüm projesi!..

Erzurum'da kentsel dönüşüm projesi!..
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kentsel dönüşüm kapsamında eski hayvan pazarının bulunduğu alanda sona gelindiğini söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kentsel dönüşüm kapsamında eski hayvan pazarının bulunduğu alanda sona gelindiğini söyledi.

Erzurum için kentsel dönüşüm önemine değinen Başkan Küçükler, “Eski hayvan pazarı kentsel dönüşüm projesinin ilk halkası olan resmi işlemlerinin yüzde 80’ni tamamlandı. Yıkımlar gerçekleştirildi. İlimizin en eski yerleşim alanlarından biri bu bölge. Şehircilik açısından çöküntü alanlarını oluşturuyordu. Uzun yıllar içinde defalarca gündeme gelmesine rağmen çözüme ulaşılamayan eski Mal meydanını bu dönem başarıyla kamulaştırarak yıkımını gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık bir yıl gibi kısa sürede vatandaşla görüşme ve anlaşma süreci tamamlandı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında özel projemizi Mal meydanında uygulayacağız. Bu proje çevre düzenlemesi, sosyal donatılarıyla Erzurum’un önemli cazibe merkezlerinden biri olacak” dedi.

Başkan Küçükler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu proje Erzurum açısından bir milat olmuştur. Başarıya ulaştığımız için ve buradan aldığımız cesaretle diğer gece kondu bölgelerinde uygulamaya koyduğumuz Kentsel Dönüşüm Projesini sürdürüyoruz. Belediye olarak toplu konut hamlelerinde çok önemli mesafeler aldık. Kentsel dönüşüm projeleri, konut yapma hamleleri ve TOKİ ile birlikte yaptığımız konutlarda toplumumuzun bütün kesimlerine konut üretiyoruz. İkinci etap için vatandaşlarımızdan yoğun talep alıyoruz. İlk etap tamamlandıktan sonra diğer etaplarımızı da sırayla hayata geçireceğiz”

Kentsel dönüşüm çalışmalarına TOKİ ile birlikte Çat Yolu’ndan başladıklarını hatırlatan Başkan Küçükler, “Hasani Basri Mahallesi’nde bu yıl itibariyle 100 konutu tamamladık ve gece kondu sahiplerine vereceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmamızda tespit çalışmalarımızın sona ermesiyle birlikte mal meydanı semtinde 346 hak sahibiyle anlaşma sağladık. Hak sahiplerine paraları ödenerek Mal meydanında sona yaklaşılıyor. Ayrıca şehrin dört bir yanındaki gecekonduları yıkarak, kentsel dönüşüm projesi kapsamında lüks binalar yapacağız. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız son sürat devam ediyor.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.