Bölge Haber Girişi : 31 Mart 2010 11:49

Erzurum'da kimi icraya verecekler!

Erzurum'da kimi icraya verecekler!
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, Edirnespor'da 1997-2009 arasında görev yapan 200 yöneticiye, 1 milyon 209 bin TL ödeme emri göndermesi, futbol kulüplerinin kuruma olan borçlarını gündeme getirdi

Erzurum Ajans-Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, Edirnespor’da 1997-2009 arasında görev yapan 200 yöneticiye, 1 milyon 209 bin TL ödeme emri göndermesi, futbol kulüplerinin kuruma olan borçlarını gündeme getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 279 spor kulübünün SGK’ya 71 milyon 130 bin TL borçlu olduğunu, 123 kulübün borçlarını yapılandırdığını, 48 spor kulübünün üst düzey yöneticileri hakkında icra takibi başlatıldığını anlattı. Borçlu kulüpler içinde İstanbulspor, Beşiktaş, Galatasaray, Diyarbakırspor, Kayserispor, Ankaragücü gibi kulüpler de yer alıyor.
MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu, SGK’nın Edirnespor’da 1997-2009 yılları arasında görev yapan 200 yöneticiye, borç çıkarması üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı. Uslu’nun yazılı soru önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, spor kulüplerinde bir dönem yönetici olarak görev yapmış herkesin uykusunu kaçıracak açıklamalar yaptı. Dinçer, futbol kulüplerinin borçlarının sigorta pirim alacaklarından ve uygulanan kanuni faiz ve cezalardan oluştuğunu belirtti. Kulüpte yöneticilik yapmış kişilerin ‘müştereken ve müteselsilen’ borçtan sorumlu olduğuna anımsatan Dinçer, borçların on yıla kadar tecil ve taksitlendirilmesi imkânı getirildiğini, 2008 yılı Mayıs ayında yapılan yasa değişikliği ile iki ay içinde başvuranlara, borçları iki yıl taksitle ödeme imkanı sağlandığını anlattı.

279 kulüp, 71 milyon alacak
Dinçer’in verdiği bilgiye göre; başta futbol kulüpleri olmak üzere spor dünyası SGK’ya büyük miktarda borç taktı. Toplam 279 spor kulubunün SGK’ya sigorta primleri gibi kalemlerden 71 milyon 139 bin TL borcu bulunuyor. 123 spor kulübü borçlarını taksitlendirmek için kurumla anlaştı. 15 spor kulübünün taksitlendirmesi devam ediyor, 26 spor kulübü de borçlarını yeniden yapılandırmayı tercih etti. 48 spor kulübünün üst düzey yöneticileri hakkında icra takibi başlatılırken, diğer borçlu kulüplerin tüzel kişiliğine yönelik icra takibi devam ediyor.
Turgutreis Belediye Spor’un bir eski yöneticisine Emekli Maaşı haczi uygulandı. Ordu Futbol Kulübü’nün eski yöneticisinin aracı haczedildi. Kazan Belediyespor ve Nevşehir Spor’un eski yöneticilerinden bazılarının menkul ve gayrimenkullerine haciz geldi.Yeni Salihli Spor’u ise amatör kümeye düşmek kurtarmadı. SGK, borç dönemlerinin başından itibaren yönetici olan herkese dava açtı, icra takibine yöneldi.

Süper Lig borç batağında
Borçlu kulüplerden bazıları şöyle:
Ağrıspor, Adıyamanspor, Antalyaspor, DSİ Spor, Sökespor, Aydınspor, Bandırmaspor, Balıkesirspor, Bakırköy, Zeytinburnu, İstanbulspor, Beşiktaş, Sarıyer, Galatasaray, Dardanel, Diyarbakırspor, Elazığspor, Erzurumspor, Eskişehirspor, İstanbul Motor sporları, Gümüşhane Doğan Spor, İzmit Yelken Kulübü, Balıkadamlar Kulübü, Kayserispor, Mersin İdman Yurdu, Etimesgut Belediyespor, Sakarya Spor, Samsunspor, Anadaspor, Adana Demirspor, Altay, Karşıyaka, Ankaragücü, Çankaya Belediyesi Gençlik Kulübü, Polis Akademisi, Vanspor, Yozsgatspor. Ancak, Beşiktaş, Galatasaray gibi Süper Lig takımlarının borçlarını yapılandırdığı ve düzenli ödediği ifade edilirken, daha alt liglerde oynayan öte yandan SGK Erzurum
Öte yandan, SGK Erzurum'da ise muhat bulamıyor. Bunun içinde icra takibi yapamıyor. takımların ise finans sorunu yaşadığı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.