Bölge Haber Girişi : 15 Nisan 2010 08:09

Erzurum'da korsan taksi alarmı!..

Erzurum'da korsan taksi alarmı!..
Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, korsan taksicilerin önüne geçebilmek için, Emniyet Müdürlüğü ve Vergi Dairesi Başkanlığı’nın ortaklığıyla bir çalışma yürütecek

Erzurum Ajans-Erzurum’da korsan taksicilik yapanlara karşı, ortak bir eylem planı hazırlandı. Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, korsan taksicilik faaliyetlerinin önüne geçebilmek için, Emniyet Müdürlüğü ve Vergi Dairesi Başkanlığı’nın ortaklığıyla bir çalışma yürütecek.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hanefi Topçuoğlu, Erzurum’da korsan taksicilik yapanlara karşı hazırladıkları mücadele eylem planı hakkında bilgiler verdi. Erzurum’da muhtelif semt ve noktalarda korsan taksicilik yaptıkları tespit edilen araçlarla ilgili olarak önce bir araştırma yaptıklarını anlatan Topçuoğlu, “Taksici esnafımızın da istihbaratlarından faydalanarak, şehrimizin muhtelif semt ve noktalarında korsan taşımacılık yapan araçları tespit ettik. Bu araçlarla ilgili olarak, plakalar da dahil her türlü bilgiyi Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne verdik.” dedi. Emniyet Müdürlüğü’nün, kendilerine liste halinde sunulan araçlarla ilgili olarak harekete geçeceğini ve bu araçların görüldükleri yerde alınacaklarını vurgulayan Topçuoğlu, “Her şey kanun ve nizama uygun biçimde olacak. Korsan taşımacılık yapan bu araçlara, trafik ekiplerimizin yapacağı titiz bir takip ve kontrolün ardından müdahale edilecek ve işlem yapılacak.” diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TESPİT EDECEK, VERGİ DAİRESİ CEZA YAZACAK

Korsanla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde üzerine düşen görevi yerine getiren Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nün ardından devreye bu kez Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı’nın gireceğini kaydeden Başkan Hanefi Topçuoğlu, “Korsan taksicilik yapmak vergi kaçırmak anlamına geldiği için, bundan sonraki süreçte devreye Vergi Dairesi Başkanlığı girecek. İlgili araç ve sürücüsü hakkındaki cezai işlemleri ise, Vergi Dairesi’nin denetçileri yürütecek.” dedi.
 
Erzurum Emniyeti’ne teslim edilen korsan araç listesinde tam 30 araçla ilgili olarak istihbarat bilgisinin bulunduğunu dile getiren Topçuoğlu, şunları söyledi: “Erzurum’da korsan taksicilik faaliyetleri giderek artış gösteriyordu. Bizim de bu durum karşısında sessiz kalmamız beklenemezdi, çünkü bu sektörden ekmek yiyen binlerce resmi taksici esnafımız var. Onların hakkını savunmaksa bize düşer. Biz de Emniyet Müdürlüğü ve Vergi Dairesi ile böyle bir ortak mücadele planı geliştirerek, korsana savaş açtık. Şehirde korsan taşımacılık yapan araçlar yakın markaj altına alınmış durumda. Yakayı ele verenin gözünün yaşına bakılmayacak.” ifadelerini kullandı. (Kaynak:GHA)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.