Erzurum Haber Girişi : 11 Ekim 2013 17:43

Erzurum'da kurban bayramı tedbirleri

Erzurum'da kurban bayramı tedbirleri
Erzurum Valiliği'nce Erzurum'da kurban bayramının huzur ve güven içerisinde geçirilmesini sağlamak üzere bir dizi güvenlik tedbiri alındı.
Erzurumajans-Erzurum Valiliği'nce Erzurum'da kurban bayramının huzur ve güven içerisinde geçirilmesini sağlamak üzere bir dizi güvenlik tedbiri alındı.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, tarafından yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün 11 Ekim 2013 Cuma gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planlarını uygulamaya koyacakları ve Emniyet- Asayiş tertip ve tedbirlerini 19 Ekim 2013 cumartesi gününe kadar aralıksız sürdüreceklerini bildirdi.

Havaalanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve Devlet karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekipleri veya timlerinin sayıları arttırılarak vatandaşların hizmetlerine hazır hale getirileceğini anlatılan açıklamada "112 Acil Çağrı Merkezi, 155 Polis imdat, 154 Alo Trafik, 156 Jandarma, 179 Kriz merkezi, 153 Alo Zabıta, 110 Yangın ihbar, 185 Su ve Kanalizasyon arıza, 186 Elektrik arıza, 187 Doğalgaz arıza ve 184 Sağlık danışma hatlarında görev yapan personel sayısı takviye edilecek ve bu telefonlara yapılacak müracaatlar veya ihbarlar titizlikle ve derhal değerlendirilecektir" denildi.

Açıklamada ayrıca ifadelere yer verildi; "Büyükşehir, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıkları tarafından özellikle Kurban pazarları- kesim yerleri,alışveriş ve eğlence mahalleri ile diğer umuma açık alanlarda mevzuatlarına uygun olarak denetimleri, tefrik edilecek ekipler marifetiyle etkin bir şekilde yapılacaktır.

İtfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecektir. Ayrıca, yukarda belirtilen nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.
Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacaktır.

Devlet Hastanelerinin Acil servisleri, Toplum Sağlık Merkezleri ve Nöbetçi Eczaneler ile haberleşme ve elektrik hizmetleri için gerekli ön hazırlıklar ilgili birimlerin üst yöneticileri tarafından önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları hizmete hazır hale getirilecektir.

Sosyal Hizmetler Kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce sağlanacaktır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.