Erzurum Haber Girişi : 02 Kasım 2011 14:18

Erzurum`da kurban pazarı hareketleniyor

Erzurum`da kurban pazarı hareketleniyor
Kurban bayramına 4 gün kala satıcılar ellerinde bulunan hayvanları satmak için alıcılar ise uygun fiyata kurbanlık bulmak için uğraşıyor.
Erzurum Ajans-Kurban bayramına 4 gün kala satıcılar ellerinde bulunan hayvanları satmak için alıcılar ise uygun fiyata kurbanlık bulmak için uğraşıyor. Et fiyatlarının artması ile baş gösteren kurbanlık fiyatlarındaki artış hem satıcıyı hem de alıcıyı olumsuz etkiliyor.
Kurban bayramına 3 gün kala hayvan pazarlarında buluşan satıcı ve alıcılar fiyat konusunda sıkıntı yaşıyor. Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi olurken kurbanlık hayvanlarını pazara getiren satıcılar ise fiyatların uygun olduğunu alıcı bulamadıklarından dert yanıyorlar.

400 – 900 TL arasında değişen fiyatlarda Küçükbaş kurbanlık bulmak mümkün olmasına rağmen büyükbaş kurbanlıklar cep yakıyor. 2 bin 500 TL’den başlayan büyükbaş kurbanlık fiyatları 15 bin TL’ye kadar yükseliyor.

Kurbanlık hayvanların pazarda kalacak yerleri olmadığı için her gün köylere götürülüp ertesi gün tekrar pazara getirildiğini söyleyen kurban satıcıları “Gün geçtikçe masraf artıyor buna bağlı olarak da kar etmemiz amacı ile fiyatlarda indirim yapmamız mümkün olmuyor” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.