Erzurum Haber Girişi : 05 Kasım 2011 18:32

Erzurum`da kurbanlıklar elde kaldı

Erzurum`da kurbanlıklar elde kaldı
Erzurum`da kurbanlık hayvan satışının azlığından yakınan besiciler sorunlarını dinlemeyen milletvekillerine öfkeli...

Erzurum Ajans- Bir zamanların et ambarı olarak bilinen Erzurum`daki hayvan pazarı çok kalabalık olmasına karşın bu bayram kurban satışları  yok denecek kadar az. oldu.

 

İthal edilen hayvanlar yüzünden kurban piyasasının durma noktasına geldiğini söyleyen Besiciler Odası Başkanı Sebahattin Bingöl, ``Samanın kilosu 50 kuruş. Onlar hala Angus ithal ediyor.`` dedi.

 

Erzurum sahipsiz bir memleket. olduğunu anlatan Bingöl, ``Milletvekilleri yetiştiricinin derdini dinlemiyor. Erzurum`da 15 yıl öncesine kadar 900 bine yakın küçükbaş hayvan vardı. Şimdi bu sayı 250 binlere düştü. Erzurum`da küçükbaş hayvancılığı bitirdiler. Sıra büyükbaş hayvancılğın kökünü kazımaya geldi. Bunu da ithal Anguslarla bir kaç yılda başaracaklar`` diye konuştu.

 

Pasinler ilçesinden besici Naim Kan ise  `` Erzurum`da bile hayvan pazarının yanına Angusları getirmişler. Hayvanlarımıza hastalık bulaştı. Kurbanlıklar elimizde kaldı. Hepsini geri götüreceğiz. Ya ithal hayvan alımı durur ya da Erzurumlu hayvancılığı bırakır. Yetkililer biraz da bizi düşünsünler`` diye tepkisisni dile getirdi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • MİHRAÇ KARAPINAR 01 Ocak 1970 02:00

    TABİKİ HALK FAKİRLEŞECEKKİ OY LARI DAHA KOLAY ALINSIN BU MEMLEKETIN HAYVANI TÜRKİYE GİBİ BEŞ ÜLKEYE DAHA YETER AMA YANDAŞLAR NE İŞYAPSINLAR

  • mehmet 01 Ocak 1970 02:00

    oy verirken nerdeydiniz size teşekkür ediyorlar.