Ekonomi Haber Girişi : 03 Şubat 2012 18:00

Erzurum'da marketler Fransız malı satmayacak

Erzurum'da marketler Fransız malı satmayacak
Erzurum'da faaliyet gösteren Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği(PERDER) üyeleri Fransa'nın aldığı karara tepki gösterdi.
Erzurum Ajans-Erzurum'da faaliyet gösteren Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği(PERDER) üyeleri Fransa'nın aldığı karara tepki gösterdi.

Fransa’ya tepki olarak bünyesinde bulunan Düzgün Market, Çizmelioğlu, Güvendik, Er-Ka Market, İncesu Market, Vipa Market, Çapa Market, Güney Tavukçuluk, Er-Pa Market, Er-Öz Marketçilik, Günay Marketçilik, Dolunay AVM, Aşmar Market, Üniversite Market, Tekay AVM, ErMar Market 16 işletme ile birlikte Fransız ürünlerini raflarından indirerek boykot kararı aldı.

Doğu Anadolu Perakendeciler Dernek Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Adem Çzmelioğlu, sözde Ermeni soykırımı inkarını suç sayan yasayı onaylayan Fransa meclisine tepki gösterdi. Çizmelioğlu açıklamasında, Fransa'da bir hastalık olduğunu, her yıl aynı dönemlerde Ermeni tasarısını gündeme getirdiklerini, aba altından sopa gösterip bir şeyleri hallettiklerini söyledi. Çizmelioğlu, "Tarihler savaş alanlarında yazılır, Meclis salonlarında yazılmaz. 577 Fransız milletvekili olan, meclislerinde sadece 50 vekilin katıldığı 44 geçerli oyla kabul edilen Ermeni tasarısı Fransız halkını ne kadar bağlar?" diye konuştu.

Adem Çizmelioğlu Türkiye'nin arşivlerini açtığını, Ermenistan'ın da açması gerektiğini kaydederek, "Arşivlerimizi dünya tarihçilerine açalım, onlar incelesin kararı versinler. Biz Türkiye olarak arşivlerimizi açıyoruz, Ermenilerde Arşivlerini açsın" dedi.

Çizmelioğlu, Fransa'nın düşünce ve ifade özgürlüğünü çöpe attığını belirterek, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, seçim yatırımı uğruna Fransa'yı düşünce özgürlüğünün bulunmadığı bir ülke konumuna soktuğunu ifade etti.
PERDER BaşkanVekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Adem Çizmelioğlu, Oynanılan oyunlar karşısında tüm sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın Fransa’ya olan tepkimize destek vermelerini ve bizlerle çalışmaya davet ediyoruz'' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mökkem dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    popilist diye diye kendimizden geçtik. adamlar hayırlı bir iş yapıyorlar sende o meyve sularını içme alma kardeşim meyvenin kendiisni al.

  • dadas 01 Ocak 1970 02:00

    sayın çizmelioğlu merak ediyorumda fransız markalarına satmıyacaksınız ama mesela meyve sularının ambalajları tetrapak oda fransız ürünü acaba meyve sularınıda veya sütleride satmayacakmısınız... popilist yaklaşım bunlar....