Erzurum Haber Girişi : 16 Mayıs 2012 13:30

Erzurum'da mezar sıkıntısı

Erzurum'da mezar sıkıntısı
Erzurum’da Asri Mezarlığın ardından Abdurrahman Gazi Mezarlığı’nın da büyük bir bölümünün dolması mezar yeri sıkıntısını da beraberinde getirdi.
Erzurum Ajans-Erzurum’da Asri Mezarlığın ardından Abdurrahman Gazi Mezarlığı’nın da büyük bir bölümünün dolması mezar yeri sıkıntısını da beraberinde getirdi.
Asri Mezarlığın ardından Abdurrahman Gazi Türbesi yolunda oluşturulan bölgenin de büyük bir bölümünün doldurulduğunu dile getiren vatandaşlar, yeni mezar alanlarının oluşturulması konusunda Büyükşehir Belediyesi’nden istekte bulundular. Asri mezarlığın üst bölümünde yer alan ve askeriye tarafından kullanılan bölgenin mezarlık alanı olarak tahsis edilmesini isteyen vatandaşlar, bu bölgenin de mezarlık olarak tahsis edilmesiyle yaşanan sıkıntının önemli ölçüde giderilebileceğini dile getirdiler.
Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz yıllarda Asri mezarlığın girişinde yaptığı çalışmaların memnuniyet verici olduğunu dile getiren vatandaşlar, aynı çalışmaların Abdurrahman Gazi mezarlığı önünde de yapılmasını istediler. Yukarı mezarlıkta idari bir bölümün oluşturulmasını da isteyen vatandaşlar, mevcut mescidin küçük olduğunu ve burada modern daha büyük mescide ihtiyaç duyulduğunu kaydettiler.
Her iki mezarlıkta da güvenlik görevlisi bulundurulmasını isteyen vatandaşlar, özellikle Cuma günleri yaşanan yoğunlukta çocukların ziyarete gelen vatandaşları rahatsız ettiğini anlattı.
Büyükşehir Belediyesi yönetiminin mezarlık girişlerindeki güvenlik önlemlerini artırmasını ve güvenlik kamerası uygulaması başlatmasını talep eden vatandaşlar. Peyzaj çalışmasıyla her iki mezarlığında güzel bir görünüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Abdullah Yılmaz 01 Ocak 1970 02:00

    Geçen sene uzun zamandan sonra İstanbuldan memleketime Erzuruma gittim.Büyüklerimin mezarlarına ziyarete gittim ancak mezarlıklar içler acısıydı bundan önceki başkanlar değerlerimize hiç önem vermemişler ancak şu anki başkan Mehmet Sekmen den ALLAH razı olsun.Belediyenin çalışmalarını internetteki fotoğraflardan görüyorum umarım en kısa zamanda biter.

  • Faruk Ak 01 Ocak 1970 02:00

    Kabristan ziyaretine gidildiğinde çocukların gelmelerinden duymuş olduğum rahatsızlığı defaaten yetkili makamlara şikayetime rağmen maalesef çocukların yanında tavır takınarak şikayetimle adeta dalga geçtiler.Türkiyenin hiç bir vilayetinde böyle bir duruma rastlamadım.Bir an önce güvenlik kameralarının takılıp güvenlik görevlilerinin göreve başlamalarını canı gönülden ben de diliyorum.Lütfen artık sesimizi duyun!!!!