Erzurum Haber Girişi : 06 Mart 2012 12:14

Erzurum'da nefes kesen tatbikat

Erzurum'da nefes kesen tatbikat
Erzurum'da Kültür Kurum İlköğretim Okulu'nda düzenlenen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Erzurum Ajans-Erzurum'da Kültür Kurum İlköğretim Okulu'nda düzenlenen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Deprem alarmının ardından öğrenciler okuldan tahliye edildi, okulun üst katlarında kalan yaralı öğrenciler sivil savunma ekiplerince nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.
Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum'da ilköğretim okullarında deprem tatbikatı düzenlendi. Kültür Kurumu İlköğretim Okulu'nda yapılan deprem tatbikatı öncesinde Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği sınıflarda öğrencilere, deprem sırasında neler yapılması gerektiğini anlattı.
Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği görevlileri sınıftan bir öğrenciyi seçerek üzerinde deprem sırasında neler yapılmasına dair hareketler gösterdi. Alınması gereken önlemler anlatıldıktan sonra çalan siren sesinin ardından minik öğrenciler okuldan tahliye edildi. Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekibi tatbikat sırasında pencerelerden sarktıkları halatlarla kendilerini zemine bıraktı.
Kurtarma operasyonun ardından öğrenciler, "bir daha, bir daha" şeklinde tezahürat yaparak halatla pencereden aşağı inme gösterinin tekrar yapılmasını istedi.
Tatbikatta daha sonra Sivil Savunma ekibinin tatbikat amaçlı yaktığı ateş, pompalı su tabancasıyla söndürüldü.
Bilgilendirilen minik öğrenciler tatbikat sonrası tek sıra halinde sınıflarına geri döndü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.