Erzurum Haber Girişi : 24 Kasım 2012 12:30

Erzurum'da öğretmenler günü kutlandı

Erzurum'da öğretmenler günü kutlandı
Erzurum’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Erzurumajans-Erzurum’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Havuz başında çelenk sunumunun ardından Öğretmen evinde öğretmenler tarafından hazırlanan resim sergi açıldı ve Atatürk Üniversitesi Kültür merkezinde yapılan törenle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları devam etti.

Erzurum Öğretmen evinde düzenlenen programa merkez Yakutiye ilçesi Kaymakamı Ahmet Katırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Çok sayıda öğretmenin yaptığı resimlerinin sergilendiği salonda Güzel Sanatlar Lisesi'nde resim öğretmeni olan Tennur Gülsüm Barın'ın 'Başöğretmen Atatürk' resmi büyük ilgi gördü.

Tennur Gülsüm Barın yaptığı çalışma hakkında şunları söyledi. ”Kağıt üzerine yağlı boyayla 8 saatte yaptım. Resimde portresi ve el anatomisiyle birlikte şapka var. Omuz, kol, ceketin belli kısımlar ve arka plan yok. Olmayan kısımları bakan kişinin gözü tamamlıyor. Yokken siz onu varmış gibi görebiliyorsunuz.”

Serginin açılmasının ardından Atatürk Üniversitesi Kültür merkezinde Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları düzenledi. Atatürk Üniversitesi Kültür merkezinde düzenlenen programa Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda Erzurum’da yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmenler ve öğrencilere hediyeleri verildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.