Bölge Haber Girişi : 02 Mart 2010 14:34

Erzurum'da okullar beceri yarıştırıyor!..

Erzurum'da okullar beceri yarıştırıyor!..
Milli Eğitim Bakanlığı'nca mesleki ve teknik eğitim kurumları arasında düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışması Bölge Finali Erzurum'da başladı.

Erzurum Ajans-Milli Eğitim Bakanlığı’nca mesleki ve teknik eğitim kurumları arasında düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışması Bölge Finali Erzurum’da başladı.

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 16 ilden toplam 113 projenin katıldığı bölge finalinin açılışını Vali Sebahattin Öztürk yaptı. İdareci ve öğretmenlerle birlikte bölgeden 289 öğrencinin katıldığı yarışmada, Erzurum, 8 okul ve birbirinden ayrı alanlarda 8 projeyle temsil edilirken, bölge finalini kazanan projeler, 20 ile 26 Mart tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye finalinde, hem bölgeyi, hem de Erzurum’u temsil edecekler.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ün açılışını yaptığı Proje Tabanlı Beceri Yarışması’nın Bölge Finali, Yenişehir’de bulunan Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde başladı.

Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, daire müdürleri, bölge illerinden gelen okul idarecileri ve öğretmenlerin de katıldığı bölge finalinin açılış konuşmasını, Proje Tabanlı Beceri Yarışması Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Şerafettin Aydoğdu yaptı. 2005 yılından beri yapılan proje tabanlı beceri yarışmalarının, bu yıl 5’incisinin gerçekleştirildiğini belirten Aydoğdu, Bilgi İletişim Teknolojileri, Elektrik Elektronik ve Otomasyon, Kişisel ve Sosyal Hizmetler, Moda Tasarımı, Sağlık Hizmetleri, Ticari ve İş Yöneticiliği, Turizm Hizmetleri, Üretim ve Mühendislik Teknoloji ile Yaratıcı Sanatlar alanında hazırlanan projelerin yarıştığı bölge finaline, 113 çalışmanın katıldığını söyledi.

Projelerin mimarı olan öğrencilerin, kafalarındaki bilgileri parmak uçlarındaki beceriyle birleştirerek ürünlerini ortaya koyduklarını anlatan Aydoğdu, Erzurum’un da, bölge finalinde 8 okulla temsil edildiğini kaydederek, “Bu yarışmada derece elde eden projeler, 20 ile 26 Mart tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanacaklar.” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BUDAK:

“PROJE YARIŞMALARININ BİR TAKIM HEDEFLERİ VAR“

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ise, mesleki ve teknik eğitim okullarındaki öğrencilerin edindikleri mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak, girişimcilik, üretkenlik, bilimsel düşünme, rekabet edebilme, araştırmaya yöneltilmesini teşvik etmek amacıyla yapılan proje yarışmalarının bir takım hedeflerinin olduğunu dile getirdi. Bu hedefler arasında öğrencilerin mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesi, proje tasarlama, oluşturma ve uygulama deneyiminin sağlanmasının geldiğini kaydeden Budak, “Öğrencilerimiz bu yarışmalar sayesinde ekip halinde çalışma kültürünü kazanmakla birlikte problem çözme, bilimsel düşünme ve bilgi teknolojilerini etkin biçimde kullanabilme becerilerini de elde ediyorlar.” diye konuştu. Bölge finaline ev sahipliği yapıyor olmaktan ayrıca mutluluk duyduklarını ifade eden Fevzi Budak, bölge yürütme kurulu üyelerine de, teşekkür etti.

ERZURUM’UN 8 OKULLA TEMSİL EDİLDİĞİ YARIŞMAYA KONUKLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Konuşmaların ardından projelerden oluşan sergi, konukların ilgisine sunuldu. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, projelerin sergilendiği stantları tek tek gezerken, çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi de aldı. 10 ayrı alanda hazırlanan birbirinden ilginç projeler karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Vali Öztürk, tebrik ettiği öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Öte yandan Proje Tabanlı Beceri Yarışması Bölge Finali’nde Erzurum’u temsil eden okullar ve sergiledikleri projeler ise, şöyle: Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi: (Wifi Anten), Üretim ve Mühendislik Teknolojileri Yakutiye Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi: (Eko-Tuz), Sağlık Hizmetleri alanında Yakutiye Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi: (Sanal Doktorum), Elektronik ve Otomasyon alanında Yakutiye Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi: (Hayat Kurtaran Anahtar), Kişisel ve Sosyal Hizmetler alanında Yakutiye Kız Teknik ve Meslek Lisesi: (Sihirli Sözler Gülen Gözler), Turizm hizmetleri alanında Palandöken Rıfkı Salim Burçak Kız Teknik ve Meslek Lisesi: (Tatlı Güneş), Moda Tasarımı alanında Oltu Kız Teknik ve Meslek Lisesi: (Taşın Büyüsü) Ticaret ve İş Yönetimi alanında Aşkale Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi: (Evrakmatik)

Proje yarışmasının ödül töreni, 4 Mart Perşembe günü, saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.