Bölge Haber Girişi : 03 Mart 2010 03:04

Bir haftada 6 organ nakli!

Bir haftada 6 organ nakli!
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde bir hafta içerisinde 6 hasta organ nakli ile sağlığına kavuşturuldu.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde bir hafta içerisinde 6 hasta organ nakli ile sağlığına kavuşturuldu.
Ordu’da asker oğlunu yolcu ederken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Fatma Öztürk’ten alınan 2 böbrek ve karaciğer, Samsun’da beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Özkan Kuru’dan alınan böbrek ve karaciğer Erzurum’da organ bekleyen 5 hastaya nakledildi. Prof. Dr. Yalçın Polat tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda uzun süredir böbrek ve karaciğer yetmezliği yaşayan 5 hasta yapılan nakil ile sağlıklarına kavuşturuldu.
Erzurum’da tedavi gören Bayburtlu Murat Cengiz, Artvinli Emin Bodur, Erzurumlu Sinan Tafduş’a böbrek nakli yapılırken, Erzurumlu Selahattin Kılıç ve Zahide Yaşlı karaciğer nakli ile sağlığına kavuştu.

EŞİNDEN ALDIĞI BÖBREK İLE HAYATA BAĞLANDI
Bu arada 9 yıldır böbrek hastalığı nedeniyle diyalize giren Alpaslan Çelik, eşinden aldığı böbrek ile hayata bağlandı. Uzun yıllar diyalize girmek zorunda kaldığını söyleyen Çelik, “Eşim büyük bir fedakarlık yaparak böbreğini bana verdi. Hayat arkadaşım bana ikinci kez hayat verdi. Ömrümün sonuna kadar minnettar kalacağım” diye konuştu.
Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Polat, nakil yapılan 6 hastanın da sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, “Nakledilen organlar vücuda uyum sağladı. Hastalarımız kısa bir süre sonra normal yaşamlarına geri dönebilecekler” dedi.

17 KARACİĞER, 75 BÖBREK NAKLİ YAPILDI
Organ Nakli Merkezi olarak 2010 yılına iyi bir başlangıç yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Polat, “Bir hafta içerisinde 6 nakil gerçekleştirdik. Bir anlamda kendi rekorumuzu kırdık. Bir günde 3 nakil birden yaptık. Organ olduğu sürece biz ekip olarak 24 saat çalışmaya hazırız. Organ Nakli Merkezi olarak bugüne kadar 17 karaciğer, 75 böbrek naklini başarıyla gerçekleştirdik. Merkez olarak yalnız Erzurum’a değil tüm Doğu Anadolu Bölgesi’ne hizmet vermeye çalışıyoruz. Beklentimiz halkımızın organ bağışı
konusunda duyarlı olmasıdır. Ne kadar çok organ bağışı olursa biz de o kadar hastaya nakil yaparak sağlıklarına kavuşturabiliriz” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.