Bölge Haber Girişi : 20 Nisan 2010 00:12

Erzurum'da Paşalar Caddesi var mı?..

Erzurum'da Paşalar Caddesi var mı?..
Erzurum kamuoyu hararetli bir şekilde Paşalar ve Cemal Gürsel Caddeleri'nin değişen isimlerini tartışıyor. Oysa ki, halk arasında Paşalar Caddesi olarak bilinen caddenin 70 yıldır adı Yenişehir Caddesi ve tüm resmi kayıtlarda da bu isim geçiyor...

Erzurum Ajans-Erzurum’da önceki gün Paşalar Caddesine asılan ‘Yenişehir Caddesi’ ve Cemal Gürsel Caddesine asılan ‘Ömer Nasuhi Bilmen’ tabelaları bir dizi tartışmayı da  beraberinde getirdi. Bu ani isim değişikliği sonrası şehirde her kesimden tepki  sesleri yükselirken, Paşalar Caddesi’nin isminin 70 yıldır hiçbir resmi kayıttı yer alamdığı ortaya çıktı.

 

Erzurum Tarihini Araştırma Derneği Başkanı Dr.Ali Kurt,  Erzurum’da 70 yıldır Paşalar Caddesi'nin olmadığını, bu cadde üzerinde paşa konutlarının olmasından dolayı halk tarafından ‘Paşalar Caddesi’ adının verildiğini açıkladı.

.
Dr. Kurt, “70 yıldır bu caddenin adı Yenişehir Caddesi. Bu durum ve levha değişikliği yeni bir uygulama değil. O caddenin üzerinde 70 yıllık ‘Yenişehir Caddesi’ diye tabela var. Daha bundan 5 yıl önce aynı caddeye TUİK tarafından yeniden  ‘Yenişehir Caddesi’ tabelası asıldı. Bu cadde her zaman resmiyette Yenişehir Caddesi olarak geçer. Sadece o cadde üzerinde paşalara ait konutların olmasından dolayı halk tarafından Paşalar Caddesi olarak anılır” dedi.

Paşalar Caddesi ile ilgili bu tarihi gerçek gün yüzüne çıkarken  ‘Cemal Gürsel Caddesi’nin isminin ne zaman ‘Ömer Nasuhi Bilmen Caddesi’ olarak  değiştirildiği ise henüz netliğe kavuşmadı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.