Erzurum Haber Girişi : 01 Kasım 2012 15:30

Erzurum'da PKK davası

Erzurum'da PKK davası
Dokuzu tutuklu 15 sanıklı terör örgütü davasında PKK"lı teröristten ilginç savunma!
Erzurum Ajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesinde 5 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 30 yıldan 75 yıla kadar hapis cezası istendi

Erzurum 2.Ağır Ceza Mahkemesi"nde Dağlıca, Hantepe ve Gediktepe'de 27 şehit verilen baskınlara katılan teröristinde aralarında bulunduğu 9’u tutuklu toplam 15 örgüt üyesi bugün hakim karşısına çıkarıldı. Ağrı Dağı'nda yakalanan 'çem' kot isimli PKK'lı terörist İbrahim Tikan'ın 'Atatürk'lü savunması şaşırttı.

15 SANIKLI DAVA….

Dava dosyasının üçüncü çelse yapılan duruşmasına bölücü terör önrgütü militanları Zafer Zal, İbrahim Tikan, Mehmet Acar, ‘devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak”, “bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık” suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar Abdullah Marhan, Mehmet Sait Uğurlu, Zilfekar Oğul, Harun Uzun, Cesim Marhan, Abdulmenaf Başkan ile tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

PKK’LI TERÖRİST’DEN ‘MUSTAFA KEMAL’Lİ SAVUNMA…


Tutuklu sanıklardan bölücü terör örgütü üyesi ‘çem’ kot İbrahim Tikan'ın yaptığı savunmada, "Ben bu ifademi Kürtçe vermek istedim, ancak bunu kabul etmediniz, ben bir defaya mahsus olmak üzere Türkçe ifade vereceğim; öncelikle Kürt halkı önderinin üzerindeki tecirtin kaldırılması ve sağlık durumunun düzeltilmesini istiyorum. Birçok arkadaşım Kürtçe savurmu yapmak için talepte bulunmuşlardır. Genelde arkadaşlarımızın ana dillerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda yasal güvenceye kavuşturulması talepleri vardır, bu talepler gerçekleştirilebilir. Ne gerilla olsun ne de asker olsun Türk ve Kürt halkları ortak yaşamışsa bundan sonra da yaşayabilir. Devlet yetkilileri, Başbakan Erdoğan gidip Almanya’da yalan konuşuyor. Dünya’yı kandırıyorlar.Cezaevindeki eylemci arkadaşlarıma selam direnişe devam.”

Mustafa Kemal'in Kürtler ile ortak olup Türkiye'yi işgal eden dış güçlere karşı birlikte çarpışmış ise bundan sonra da bu birliktelik sağlanabilir. Bu Malazgirt'te de gerçekleşmiştir.Cezaevindeki yoldaşlarımız kararlıdır 684 arkadaşımız 52 güne giren eylemlerini sürdürüyor, taleplerimiz karşılanırsa eylemlerimiz sonlandırılacaktır. Arkdaşlarımızın eylemini selamlıyorum."

30-70 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR…

Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak suçlarından diğer sanıklar yönünden ise silahlı terör örgütüne yardım etmek suçlarından haklarında 15-20 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyananın karar mütalasına çıkarılmasına karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe erteledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.