Bölge Haber Girişi : 31 Mayıs 2010 00:51

Erzurum'da rektörler Aziziye termaldeydi!

Erzurum'da rektörler Aziziye termaldeydi!
Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen "1. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı"na katılmak üzere Erzurum'a gelen bilim adamları toplantının yorgunluğunu Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri'nde attılar

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen “1. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı”na katılmak üzere Erzurum’a gelen bilim adamları toplantının yorgunluğunu Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde attılar.
17 ülkeden 53 bilim adamının katıldığı toplantının ardından termal tesislere gelen çok sayıda bilim adamına Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Semih Diyarbakır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. M. Sait Keleş ve Rektörlük Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz eşlik ederken, konukları Aziziye Belediyesi Başkanı Yardımcıları Uğur Oral, Hasan Hüseyin Tokuş ve Termal Tesisler Müdürü Fatih Alpşanlı karşıladı.
Termal Tesislerin kaplıca, sauna, Türk Hamamı ve Fin Hamamı gibi bölümlerinden faydalanan konuk bilim adamları memnuniyetlerini dile getirdiler.
YABANCI BİLİMADAMLARINDAN TAM NOT
Arnavutluk Tiran Üniversitesi’nden Prof. Dr. Arben Vercuni, ilk defa kaplıca deneyimi yaşadığını ifade ederek, çok mutlu ve tekrar kaplıcaya gelmeyi arzu ettiğini dile getirdi.
Kazakistan’dan Askat Kabashev ise, Çarlık Rusyası’ndan itibaren bir hamam kültürüne sahip olduklarını dile getirerek, özellikle Rusya’da sauna ve hamama çok kez gittiğini ve Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nden de son derece memnun ve mutlu ayrıldığını ifade etti.
Yemen Teknoloji ve Bilim Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Hamit Muhammed Yahya Aklan da, daha önce Ürdün’de hamama gittiğini, fakat bu kadar organizeli ve düzenli bir tesisle karşılaşmadığını kaydederek, misafirperverlikten, hizmet kalitesinden ve çeşitlilikten son derece mutlu olduğunu belirtti.
TÜZEMEN’DEN TEŞEKKÜR
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ise, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’e teşekkür ederek, “Şehrimizde yapılan ‘1. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı’na katılan bilim adamlarına şehrimizin güzelliklerini sunmaktan dolayı son derece mutluyuz. Yapılan jest hem üniversitemiz, hem de misafirlerimiz için gurur vesilesi oldu. Tüm misafirlerimiz çok güzel izlenimlerle tesislerden ayrıldılar. Bu imkanı sunan başta belediye başkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.