Bölge Haber Girişi : 31 Mayıs 2010 00:51

Bahattin Yıldız ismi kültür merkezinde!..

Bahattin Yıldız ismi kültür merkezinde!..
Abdurrahman Gazi Vakfı şeref başkanı Mustafa Ağırman'ın, temeli atılan kültür merkezine Bahattin Yıldız'ın isminin verilmesi önerisi memnuniyetle karşılandı.

Erzurum Ajans-29 Ağustos 1980’de kurulmuş ve merkezi Erzurum’da olan Abdurrahman Gazi Vakfı Eğitim Ve Kültür Merkezi’nin temeli Çırçır Mahallesi Araplar düzü olarak bilinen tepede atıldı.Abdurrahman Gazi Vakfı şeref başkanı Mustafa Ağırman'ın, temeli atılan kültür merkezine Bahattin Yıldız’ın isminin verilmesi önerisi memnuniyetle karşılandı.

Merkeze Bahattin Yıldız’ın adı verildi

bahattin yıldız2.JPG

Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Erzurum’da eğitimgörecek kız ve erkek öğrenciler için önemli bir hizmete ev sahipliği yapacak olan eğitim ve kültür merkezinin Erzurum için çok yararlı bir çalışma olacağını söyledi: ‘Afganistan’da yaşanan uçak kazasında hayatını kaybeden Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş için Erzurum’da tarihî Lalapaşa Camii’nde Cuma namazının akabinde gıyabî cenaze namazı kıldık. Hayatlarının büyük bir kısmını mazlumlar için harcayan bu iki kardeşimizin şehit olduklarına inanıyoruz. Bahattin Yıldız isminin temelini attığımız bu kültür merkezinin tamamına veya bir kısmına verilmesini vakıf yönetim kuruluna öneriyorum.’

Sivaslı olmasına ve İzmir’de ikamet etmesine rağmen Erzurum’daki hizmet adamlarıyla ciddi bir iletişimi olan Bahattin Yıldız isminin böylesi bir tesise verilme önerisi memnuniyetle karşılandı.Erzurum ve ilçelerinde yeni yurt binaları tesis etmek, öğrencilere burs vermek, sağlıklı bir neslin yetişebilmesi için eğitimlerini yükseltmeye çalışmak ve lisans kursları açmayı hedefleyen Erzurum’un köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Abdurrahman Gazi Vakfı’nın çok amaçlı bir kültür merkezine kavuşması Erzurumlular arasında da memnuniyetle karşılandı.

Erzurum için çok fonksiyonlu olması beklenen Abdurrahman Gazi Vakfı Eğitim Ve Kültür Merkezi’nin Ekim 2010 tarihinde hizmete gireceği ifade edildi.

(www.dunyabizim.com-Mahmut Balcı)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.