Erzurum Haber Girişi : 03 Kasım 2012 15:00

Erzurum'da şifayı taşda arıyorlar

Erzurum'da şifayı taşda arıyorlar
Kuyumcular çarşısındaki şifalı taşlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Erzurum Ajans-Kuyumcular çarşısındaki şifalı taşlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Çarşıda faaliyet gösteren Ahmet Çalışkan, şifalı taşların bir çok hastalığa iyi geldiğini belirterek, Erzurumlu vatandaşların yoğun talebi ile karşılaştıklarını söyledi.

Ahmet Çalışkan ”Yaklaşık olarak 20 yıldır bu meslekle uğraşıyorum. Biz de yaklaşık yüz çeşit taş var. Bütün şifalı ve doğal taşlar elimizde bulunuyor. Bu taşlar bir çok hastalığa iyi geliyor. Elimizde radyasyonun etkilerini azaltan ve tiroit bezlerine iyi gelen taşlar bulunmaktadır. Erzurum’da halk tarafından en çok ilgi gören taş ametist taşıdır.

Ametist taşı migrene ve göğüs hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca ametist taşı insana pozitif enerji ve huzur verir. Elimizde bütün burçlara ait taşlarda bulunmaktadır. Erzurumlu vatandaşlar bu taşlar ilgi gösteriyor. Müşterilerimiz genellikle üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Taşların fiyatları 3 TL ile 3 bin TL arasında değişiyor. Yakut taşı ve inciler diğer taşlara göre biraz daha pahalıdır. Dükkanımızda sattığımız taşlar Çin malı değildir. Taşları hammadde olarak Brezilya ve Hindistan’dan ithal ediyoruz. Taşlar Erzurum’da ve farklı illerde ki atölyelerde işlenip satışa sunuluyor. Bizim sattığımız taşların faydalarını ve yararlarını gören yüzlerce insan gördük.” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.