Spor Haber Girişi : 13 Ağustos 2012 02:19

Erzurum'da süper kupa hiper tansiyon

Erzurum'da süper kupa hiper tansiyon
Lig şampiyonu Galatasaray ile kupa şampiyonu Fenerbahçe'nin karşılaştığı Süper Kupa maçına ev sahipliği yapan Kazım Karabekir Stadı, hem renkli hem de istenmeyen görüntülere sahne oldu
Erzurum Ajans-Kazım Karabekir Stadı'nda oynanan Süper Kupa Finali dün yıllar sonra özlediğimiz görüntüleri ortaya çıkaracak gibi duruyordu. Uzun bir aradan sonra ilk kez Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları bir derbiyi birlikte izleyecekti. Dev maç başlamadan önce de her şey güllük gülistanlıktı. Kent merkezinde el ele, kol kola gezen taraftarlar, Fenerbahçeli yöneticilerle fotoğraf çektiren Galatasaraylılar, farklı formalar giyip birlikte iftar yapan insanlar... İşte bu görüntüler hakem Cüneyt Çakır'ın başlama düdüğüyle birlikte yerini kargaşaya bıraktı.

GOLLERDEN SONRA ORTAM GERİLDİ


Statta her iki takım taraftarına eşit sayıda yer ayrılmış, tribünleri ayıran bir bariyer olmaması nedeniyle de polis her ihtimale karşı 20 metre genişliğinde bir tampon bölge oluşturmuştu. Ne olduysa Galatasaray'ın attığı ilk golden sonra oldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar yaktıkları meşalelerle tribünleri alev çemberine dönüştürdü ve meşaleleri sahaya attı. Fenerbahçeliler de Alex'in beraberlik golünden sonra aynı şekilde karşılık verdi.

Bir ara polisle taraftarlar arasında gerginlikler de çıktı. Tansiyonun sık sık yükseldiği bu özel günde büyük bir kaybın olmaması ise sevindiriciydi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • DADAŞOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    dünyanın neresinde SAHAYA VE FUTBOLCUNUN KAFASINA MAYTAP ATILIR YUH SİZE