Erzurum Haber Girişi : 05 Mart 2014 12:11

Erzurum'da taşeron işçilerin maaş isyanı

Erzurum'da taşeron işçilerin maaş isyanı
Erzurum Aras EDAŞ'ta arıza, bakım, onarım biriminde çalışan taşeron firmanın yaklaşık 270 işçisi, 60 gündür maaş alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemine gideceklerini bildirdi.
Erzurumajans-Erzurum Aras EDAŞ'ta arıza, bakım, onarım biriminde çalışan taşeron firmanın yaklaşık 270 işçisi, 60 gündür maaş alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemine gideceklerini bildirdi.

Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ) bünyesinde Erzurum merkez ve ilçelerinde bulunan yaklaşık 270 işçi maaşlarını 60 gündür alamadıklarını iddia etti. Taşeron bir firmaya bağlı olarak arıza, bakım biriminde görev yapan işçiler yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için yetkililerle konuşmak istedi. Aras Elektrik Genel Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 50 işçi, herhangi bir yetkili ile görüşemediklerini söyleyerek durumu protesto etti. Kısa bir süre sonra iş bırakma eylemine başlayacaklarını söyleyen işçiler, birçoğunun da elektriklerini borçları nedeniyle kendi evlerinin elektriklerini kendilerinin kestiklerini söyledi.

"ÖDEMELERE ÖZEN GÖSTERİLİYOR"


Konuyla ilişkin olarak Aras Elektrik Dağıtım A. Ş. tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, konunun Aras EDAŞ ile hiçbir alakası bulunmadığı belirtilerek, "Aras EDAŞ tüm ödemelerini zamanında yapıyor. Özellikle de işçi çalıştıran yüklenici firma ödemelerinin vadesinden önce yapılarak, işçi mağduriyetlerinin yaşanmamasına özen gösterilmektedir." denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.