Erzurum Haber Girişi : 11 Mayıs 2012 14:30

Erzurum'da UMKE tatbikatı

Erzurum'da UMKE tatbikatı
Erzurum'da değişik illerden gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerince (UMKE), yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.
Erzurum Ajans-Erzurum'da değişik illerden gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerince (UMKE), yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.
Sağlık Bakanlığı 2012 yılı planlı eğitim tatbikatı Erzurum'da yapıldı. Tatbikata UMKE Erzurum koordinatörlüğüne bağlı 9 ilden 323 personel katıldı. DSİ göleti yanında bulunan alanda gerçekleşen tatbikatta bir otomobilin eve çarpası sonucu araç ve ev içerisinde yaralananların kurtarılması canlandırıldı. Bu sırada yaralı rolünü oynayan bazı personelin acı çekerek feryat etmesi gerçeğini aratmadı.
Erzurum Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, bu tür tatbikatlarla personelin olası afetler için hazır hale getirildiklerini belirtti.
UMKE Bölge Müdürü Dr. Özgür Çelebi’de, “Pazartesi günü başlayan ve 4 gün süren eğitim programı bugün sona erdi. Eğitim sonrası tatbikat gerçekleştirdik. Bugünkü tatbikatta otomobilin eve çarpması ve araçta 3 kişi evde de 1’i bebek 2 yaralının kurtarılmasını sağladık.” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.