Erzurum Haber Girişi : 20 Eylül 2012 13:15

Erzurum'da yakacak fiyatları cep yakıyor

Erzurum'da yakacak fiyatları cep yakıyor
Erzurum’da kömürün dolar kuru üzerinden satılması vatandaşı mağdur ediyor.
Erzurum Ajans-Erzurum’da kömürün dolar kuru üzerinden satılması vatandaşı mağdur ediyor. Son dönemlerde doların yükselmesiyle birlikte kömür fiyatları da arttı. Vatandaşlar eğer dolar fiyatları böyle yüksek olursa kömür yakamayacaklarını dile getirerek bu duruma bir çözüm bulunmasını istediler. Kömür satıcıları ise kömürün dışarıdan ithal edildiği için dolar kuru üzerinden satıldığını söyledi.

Kömür ticareti yapan İsrafil Alim, “Kömür satışları eskiye oranla düştü. Doğalgaz kömür satışlarını aşırı şekilde etkiledi. Vatandaş kömürü dolarla almaktan bıktı. Kömürün dolar kuru üzerinden satılmasının sebebi de kömürün ithal edilmesidir. Yani göründüğü gibi kömürde bile dışa bağımlıyız. Yerli kömür aşırı hava kirliliğine neden olduğu için satamıyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız kömürün belirlenen yerler dışında da satılması. Bakkallar, tüpçüler ve nalburlar bile kömür satıyor. Bu böyle olmaz onlar bu işin vergisini vermiyor. Yetkililerin bu satışlara izin vermesini istemiyoruz. Gerekli denetimler yapılsın ki bizde burada mağdur olmayalım. Ayrıca kömür oralarda daha pahalı satılıyor. Zaten vatandaş maddi sıkıntı içinde olduğu için topluca kömür alamıyor. Erzurum’da kömür satışı yapan vergisini veren 30 yer var ama bunlar sadece kayıtlı olanlar. Kayıt dışı olanlar ise 100’e yakın. Bu sene kömür fiyatlarına yüzde 20 zam geldi. Bir torba kömür 15 TL’ye, bir ton odun ise 700 TL’den satılıyor. Bizim satışlarımız mayıs ayından itibaren başlıyor. Vatandaş bu sene kömür alımında çok zorlandı. Bunun sebebi ise bayram ile okulların açılış döneminin birbirine çok yakın olması.” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.