Bölge Haber Girişi : 07 Haziran 2011 18:14

Erzurum'da yalakalık tartışması!..

Erzurum'da yalakalık tartışması!..
Erzurum İl Özel İdaresi'nin hazırladığı 2002 ile 2011 yılları arasındaki yatırımları içeren 165 sayfalık fotoğraflı kitap 'yalakalık' tartışmasına yol açtı.

Erzurum Ajan-Erzurum İl Genel Meclisi’nde, İl Özel İdaresi’nin hazırladığı 2002 ile 2011 yılları arasındaki yatırımları içeren 165 sayfalık fotoğraflı kitap ’yalakalık’ tartışmasına yol açtı. MHP Grup Başkanı Bahattin Bağaçlı, kitabı hazırlayan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğini ’iktidara yalakalık yapmakla’ suçladı.İl Genel Meclisi’nin Haziran dönemi toplantısında üyelere, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ’2002-2011 arası yapılan KÖYDES-Özel İdare yatırımları’ kitabı dağıtıldı. İl Özel İdaresi’nin yaptığı çalışmaların içeren kitap üyeler arasında tartışmaya yol açtı. Mecliste gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanı Bahattin Bağaçlı şunları söyledi:

"Kurumlar siyasi partilerin değil, devletindir. Bu kitabı hazırlayanları esefle kınıyorum. Bunu hazırlayanlar iktidara yalakalık ederek, genel müdür veya müsteşar olmanın peşindedir. Bu tür kitaplar 5-10 yıllık dönemlerde hazırlanır. Bu kitapın kapsadığı dönem ise 9 yılı içeriyor. Kapağında 2002-2011 yılları arası deniyor, içerde 2003-2011 yılını kapsayan bilgiler var. Sanki önceki dönemlerde bu kente hiç hizmet yapılmamış. Böyle faaliyet raaporu olmaz. Kitabı hazırlayan sırf iktidara yakalalık yapmış."

Meclis toplantısı sonunda AKP Grup Başkanı Atıf Genç’le tartışan MHP’li Bağaçlı, böyle bir faaliyet raporu hazırlanamayacağını savundu.

Faaliyet raporunda kendilerine de haksızlık yapıldığını öne süren Atıf Genç ise, "Bu kitap hazırlanırken geçmiş yıllar da ele alınsaydı, iktidarın yaptığı hizmetler daha açık ortaya çıkacaktı" dedi.

BDP Grup Başkanı Abdulillah Ala da faaliyet raporuna tepki göstererek, kriterlere göre bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.