Bölge Haber Girişi : 07 Haziran 2011 18:08

EHEC Salgını Türkiye'ye girebilir!..

EHEC Salgını Türkiye'ye girebilir!..
Avrupa'da 20'den fazla kişinin ölümüne neden olan salgınla ilgili uyarıda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, EHEC salgınının Türkiye'de olmadığını, ancak mikrobik bir durum olduğu için Türkiye'ye de gelebileceğini belirtti.

Erzurum Ajans-Avrupa'da 20'den fazla kişinin ölümüne neden olan salgınla ilgili uyarıda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, EHEC salgınının Türkiye'de olmadığını, ancak mikrobik bir durum olduğu için Türkiye'ye de gelebileceğini belirtti.

Ankara'dan gelen bir grup gazeteciyle Erzurum'da yaptığı söyleşide Avrupa'da ölümlere neden olan EHEC salgınıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, salgını yakından takip ettiklerini söyledi. Akdağ, "Kanlı ishal yapan, ağır seyredebilen bir hastalık. Kanlı ishal yapan başka sebepler de var. Dizanteri kanlı ishal yapar ama bu ağır seyredebiliyor. Söz konusu hastalığa neden olan mikroorganizmanın 'E. Coli' diye yazılan ve 'akoli' diye okunan mikrop, bilinen eski mikroplardan biridir.

Normalde bağırsaklarda bulunan ve insan vücudu için gerekli olan bir bağırsak mikrobudur ancak bu mikrobun insana zarar da verebilir" diye konuştu.

"Bu hastalık Türkiye'ye de gelebilir mi?" sorusu üzerine, Bakan Akdağ, "Türkiye'de şu anda bu salgın ok. Bu salgın ülkemize de gelebilir. Tedbirleri alıyoruz tabii. Bağırsakla ilgili bir durum olup dışkıyla geçtiği için bütün ülkelere gelme ihtimali var. Ancak, bizim burada şahsi olarak, ellerimizi sabunlamak, sebzeleri ve salataları sirkede tutmak ve yemekleri çok iyi pişirmek gibi almamız gereken tedbirler var. Ayrıca Tarım ve Köyişleri Bakanlığı da salgına neden olan mikrobun Türkiye'ye yayılmasını önlemek için denetimlerini sıklaştırdı" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.