Spor Haber Girişi : 12 Temmuz 2012 15:15

Erzurum'da yaz spor okulları sürüyor

Erzurum'da yaz spor okulları sürüyor
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, GAP Yaz Spor Oyunları’nın açılış gününde Yaz Spor Okulları’na da start verdiklerini belirterek, her bir antrenörün günde en az yüz sporcuyu çalıştırdığını söyledi.
Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, GAP Yaz Spor Oyunları’nın açılış gününde Yaz Spor Okulları’na da start verdiklerini belirterek, her bir antrenörün günde en az yüz sporcuyu çalıştırdığını söyledi.
Yaz Spor Okulları’nda spor kurslarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Çintimar, Atletizm, badminton, basketbol, boks, buz hokeyi, buz pateni, short track, curling, jimnastik, dağcılık, eskrim, güreş, halter, judo, kano, karate, kayak, tekerlekli kayak, halk oyunları, hentbol, masa tenisi, okçuluk, satranç, taekwondo, tenis, voleybol, yüzme, kick boks, kızak, izcilik olmak üzere 30 spor branşında yaz okulları açtıklarını söyledi.
Haftanın yedi günü Erzurum’da spor yapıldığına işaret eden Çintimar, her bir antrenörün günde 100 öğrenci ile çalışma yaptığını söyledi.

GÜNDE BEŞ BİN ÖĞRENCİ SPOR YAPIYOR

Yaz Spor Okulları, Koşabiliyorken Koş, Kış Sporları Eğitim Projesi Eğitim Projesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan protokol ve Aile ve Sosyol Politikalar Bakanlığı ile yapılan prokol, STP ile yapılan işbirliği çerçevesinde hem halka hem de gençliğe spor yaptırdıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum’da günden beş bin insanın spor yaptığını belirtti. Özellikle sokakta çalışan çocuk bırakmamak için mücadele ettiklerini ifade eden Çintimar, “Gerek kadrolu, gerek sözleşmeli ve gerekse fahri olarak görev yapan antrenörlerimiz günden 100’er sporcu ile antrenmana çıkıyor. Antrenörlerimiz ellerindeki mevcut sporcuları spor salonlarımızda, buz salonlarımızda, tenis kortlarında, açık sahalarda ve yüzme havuzunda gruplar halinde çalıştırıyorlar. Çocuklarımız yaz tatilinde doya doya spor yapıp eğleniyorlar” diye konuştu.

PROTOKOL BÜYÜK AVANTAJ SAĞLADI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptığı protokolün sporcu sayındaki patlamada önemli bir etken olduğunu belirtti. Çintimar, “Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’ın çalışmaları e Spor Genel Müdürlüğümüzün destekleri ile Erzurum’da sokakta çalışan çocuk bırakmayacağız. Çocuklarımız sabah Kur’anı Kerim Dersleri alırken, öğleden sonra spor yapıyorlar. Spor yapmak çocuklarımız için büyük bir eğlence haline geldi. Bu yöntemle obezitenin de önüne geçeceğiz” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.