Erzurum Haber Girişi : 31 Temmuz 2012 14:15

Erzurum'da yufka satışları arttı

Erzurum'da yufka satışları arttı
Erzurum’da yufka ve yumurta satışı yapan esnaf, Ramazan ayı ile birlikte bu gıda ürünlerinin satışlarında artış yaşandığını belirttiler.
Erzurum Ajans-Erzurum’da yufka ve yumurta satışı yapan esnaf, Ramazan ayı ile birlikte bu gıda ürünlerinin satışlarında artış yaşandığını belirttiler.
Ramazan ayı ile birlikte önceki aylara nispeten satışların arttığını belirten yufka satıcısı Ahmet Tosi, 11 ayın sultanı Ramazan ayının yüzlerini güldürdüğünü söyledi.
Ahmet Tosi, “Mübarek Ramazan ayı yüzlerimizi güldürdü, normal günlerde sattığımız yufkadan daha fazla satış yapmaya başladık. Müşterilerimiz çoğaldı, siparişler alıyoruz. Bazen de yufka yetiştiremeyecek hale geliyoruz” dedi.
İftar sofralarının vazgeçilmezlerinden börekler ile diğer hamur işlerinde kullanılan yufka satışlarında artış yaşandığı bu artışın yumurta ve ekşimik satışlarına da yansıdığını ifade eden Tosi: “Türk mutfağında büyük öneme sahip, sofraların vazgeçilmez lezzeti böreklik ve baklavalık yufkalara, Ramazan dolayısıyla talep arttı. Tok tutması ve doyurucu olması nedeniyle yufkalar tercih ediliyor. 8 adet yufka 3 TL`den satılıyor ve vatandaşların ilgisini çekiyor. Bunun yanı sıra elle açılan yufkalar da tercih ediliyor” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.