Erzurum Haber Girişi : 07 Ekim 2012 14:00

Erzurum'daki otopark sayısı üçe çıkıyor

Erzurum'daki otopark sayısı üçe çıkıyor
Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde hizmete sunacağı Aziziye Katlı Otopark ile Erzurum’daki müstakil otopark sayısını üçe çıkaracak.
ErzurumAjans-Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde hizmete sunacağı Aziziye Katlı Otopark ile Erzurum’daki müstakil otopark sayısını üçe çıkaracak. Büyükşehir Belediyesi, Menderes Yeraltı Otoparkı ve Cedit Kapalı Otoparkı’nın ardından Merkezi Yönetim Caddesi’nde yeni bir otoparkı daha Erzurum’un hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Erzurum Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’ne ait hizmet binaları arasında inşa edilen 525 araç kapasiteli Aziziye Katlı Otopark’ın yapımı tamamlandı. Üç kattan oluşan ve son rötuşların yapıldığı Aziziye Katlı Otopark, Merkezi Yönetim Caddesi’nde yaşanan park çilesini tamamen ortadan kaldıracak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’u çok katlı otoparklarla tanıştıracağımızın sözünü vermiştik. Bu sözümüzü tuttuk ve Erzurum’daki katlı otopark sayısını üçe çıkardık” dedi.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: ERZURUM’A ÜÇ KAPALI OTOPARK BİRDEN KAZANDIRDIK

Erzurum’da 8 yıl öncesine kadar müstakil tek bir otoparkın dahi bulunmadığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Göreve geldiğimizde Erzurum otoparklardan yoksun bir kentti. Bunu şehirleşme noktasında öncelikli bir sorun olarak kabul ettik ve Erzurum’a çok katlı otoparklar kazandıracağımızın sözünü verdik. Cumhuriyet Caddesi’nde inşa ettiğimiz Menderes Yeraltı Otoparkı ile Erzurum’da bir ilki gerçekleştirdik. Bir tek müstakil otoparkı dahi bulunmayan Erzurum’a Menderes Yeraltı Otoparkı’nın ardından Cedit Kapalı Otoparkı’nı kazandırdık. Şehir merkezinde yaşanan park sıkıntısını yeraltı otoparkımızla çözüme kavuşturduk. Tebrizkapı, Batpazarı ve Taşmağazalar bölgesindeki park sorununu ise, Cedit Kapalı Otoparkı ile ortadan kaldırdık. Şimdi sıra Merkezi Yönetim Caddesi’ndeki park çilesini çözmeye geldi. Yapımına bu yaz sezonunda başladığımız Aziziye Katlı Otoparkı’nı tamamladık. 525 araç kapasiteli otoparkımızı önümüzdeki günlerde Erzurum’un hizmetine sunacağız. Ayrıca yıkılan Numune Hastanesi’nin yerinde önümüzdeki yıl dördüncü otoparkı da yine güzel şehrimize kazandırmış olacağız” diye konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: ORTAK PAYDASI ERZURUM OLANLAR GAYRETİMİZİ GÖRÜYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’a kazandırılacağını açıkladıkları hiçbir projenin söz ya da kağıt üzerinde kalmadığına dikkati çekerek, “Bizim projelerimiz de ortada, yaptığımız işler de ortada. Hayata geçirileceğine dair söz verdiğimiz projelerimizin birçoğunu gerçekleştirdik, bir o kadarı için de somut adımlar atmış bulunuyoruz. Erzurum’a gönül vermiş olanlar ve ortak paydası Erzurum olanlar bunu çok iyi bilir” ifadelerini kullandı.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi Erzurum’u 2012 yılında da yatırıma boğduklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Şehri neredeyse şantiyeye çevirmiş durumdayız. Olimpiyat Parkı’ndan Mal Meydanı’na, Et Entegre Tesisleri’nden Atık Su Arıtma Tesisleri’ne, Mevlana Vadisi’nden Palandöken Caddesi kamulaştırmalarına varıncaya kadar birçok bölgede somut anlamda hayata geçirmeye başladığımız projeler yürütülüyor. Çünkü Erzurum hizmetin en güzelini ve en kalitelisini hak ediyor” şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.