Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Erzurum`dan Erciş`e 20 doktor daha gitti

Erzurum`dan Erciş`e 20 doktor daha gitti
Atatürk Üniversitesi deprem bölgesine doktor göndermeye devam ediyor.Bugün 20 doktorun daha Erciş`e gönderildiği bildirirldi.

Erzurum Ajans- Atatürk Üniversitesi deprem bölgesine doktor göndermeye devam ediyor. Dün bir ambülânsla gönderilen doktor grubuna bugün 20 doktorun daha eklendiği bildirildi.

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Necip Becit, depremde enkaz altından sağ çıkarılan, fakat durumları ağır olan yaralıların Atatürk Üniversitesi’ne gönderilmesine devam edildiğini söyledi

 

Şu ana kadar durumları ağır olan 25 hasta geldiğini ve tamamın acil vaka olarak ameliyata alındıklarını açıklayan Becit, organları zarar gören bu yaralıların durumlarının ciddiyetini koruduğunu belirtti.

 

Ağır yaralıların askeri helikopterler ve ambulanslar tarafından Erzurum’a taşınmaya devam ettiğini ifade eden Becit, her türlü önlemi aldıklarını, tüm servislerin ve ameliyathanelerin 24 saat hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

 

Depremde can ve mal kaybının en yüksek olduğu yerin Erçiş olduğunu hatırlatan Becit, dün bir ekiple Erçiş’e gönderilen Doç. Dr. Mücahit Emet’in oradaki sağlık ekiplerinin koordinasyon başkanlığını da yaptığını, bugün gönderilen 15 İntörn ve 5 Araştırma Görevlisi Doktorun da yine Erçiş’te görev yapacaklarını anlattı.

 

Erçiş ve çevresindeki hastanelerde tedavileri mümkün olmayan ağır yaralıların Atatürk Üniversitesi Hastanelerine taşınmasının devam ettiğini belirten Becit, Van 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin de depremde zarar gördüğünü hatırlatarak, gerek duyulması halinde, bu hastanede tedavi gören hastaların tamamına bakabileceklerini de açıklamalarına ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.