Eğitim Haber Girişi : 20 Kasım 2012 16:45

Erzurum'dan Gevaşlı öğrencilere yardım

Erzurum'dan Gevaşlı öğrencilere yardım
Erzurum Atatürk Üniversitesi Genç Gezginler Kulübü öğrencileri tarafından ‘Kardeş Okul Projesi’ kapsamında Van’ın Gevaş ilçesindeki öğrencilere yardım yapılacağı belirtildi.
Erzurumajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi Genç Gezginler Kulübü öğrencileri tarafından ‘Kardeş Okul Projesi’ kapsamında Van’ın Gevaş ilçesindeki öğrencilere yardım yapılacağı belirtildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret eden Erzurum Atatürk Üniversitesi Genç Gezginler Kulübü öğrencileri, yardımın yapılacağı okulun belirlenmesi için yardım istediler. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattin Seyitoğlu ile birlikte okulları dolaşan öğrenciler, Dokuzağaç İlköğretim Okulu’na yardımın yapılmasına karar verdi. Yapacakları yardım hakkında bilgi veren Atatürk Üniversitesi Genç Gezginler Kulübü Başkanı Soner Aydoğdu, “Öğrencilere sosyal sorumluluk bilincini aşılamak ve Van’daki öğrencilere yardım etmek için ‘Soğuk Şehirden Sıcak Bir El’ sloganı ile yardım kampanyası başlattık. Bu kampanya çerçevesinde yardım yapacağımız okulu belirlemek amacıyla Gevaş’a geldik. Projemizin ilk ayağı olan okulu tespit etme çalışmasına benimle birlikte diğer kulüp üyeleri de katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli bir yetkilimizle birlikte yaptığımız araştırmalar neticesinde ilçemizin Dokuzağaç İlköğretim Okulu’na yardım yapılmasına karar verildi” dedi.
Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra tekrar Erzurum’a döneceklerini ve oradaki esnaf ve vatandaşlardan yardım toplanacağını belirten Aydoğdu, bunun yanı sıra geliri Gevaşlı öğrencilere verilmek üzere bir konser düzenleyeceklerini söylediler. Toplanan tüm yardımların okul için harcanacağını ifade eden Aydoğdu, “Toplanan tüm yardımlar Dokuzağaç İlköğretim Okulu öğrencilerinin kırtasiye ve giyim ihtiyacının yanı sıra okulun inşaatı ve diğer eksiklikleri için harcanacak” ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.