Erzurum Haber Girişi : 15 Ağustos 2013 18:07

Erzurumgiad'dan ETÜ açıklaması

Erzurumgiad'dan ETÜ açıklaması
Erzurum Genç Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, ETÜ ve sağlık kampusu inşaatında yaşanan sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.
Erzurumajans-Erzurum Genç Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, ETÜ ve sağlık kampusu inşaatında yaşanan sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

1981 yılında imara açılan ve bugüne kadar tarım uygulaması yapılmayan Erzurum Teknik Üniversitesi'nin kampus inşaatıyla ilgili Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararının Erzurum'a ve ETÜ ye zarar vermekten başka hiçbir işe yaramadığını ifade eden Alim, yaptığı yazılı açıklamada, "Erzurum verilen teşvik ve desteklerden yeterince yararlanamadığı gibi İlimizde gerek yapılan gerekse yapılması planlanan Erzurum un kalkınması ve istihdamı açısından önemli yer tutan iki büyük projenin durdurulmasını şehrimizin ekonomik anlamda kalkınması, sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi ne vurulan bir darbe olarak görmekteyiz" dedi.

Verilen kararın, Erzurum ve Erzurum Teknik Üniversitesi için telafisi güç veya imkânsız zararlara yol açmasının kaçınılmaz olacağını dile getiren Alim, "Söz konusu kararı şehrin geleceği ve kalkınması adına Erzurum Genç Girişimci iş adamları olarak olumsuzluk olarak görmekteyiz. Ne yazık ki bu Erzurum un ekonomisine ve kalkınmasına darbe vurmaktadır" diye konuştu.

Diğer taraftan Erzurum Sağlık Kampusu inşaatında tasfiye çalışmalarına başlanılması ve hiçbir yetkilinin de bu konuda konuşmaması endişeyle izlediklerini anlatan Alim, "Bu konunun biran önce çözüme kavuşması ve kamuoyunu aydınlatılması gerekmektedir. Erzurum'un kalkınması için önemli bir yer tutan aylardan beridir inşaatı bekletilen inşaatın akıbetiyle ilgili yetkililerin bir açıklama yapmasını bekliyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mehmet ödemiş 01 Ocak 1970 02:00

    Yumurta tam ağza geldiği zaman niye yandım yandım tutuşuyorsunuz o üniversitenin kurulmasına kaç yıldan beri karar alınmış yeni temel atılıyor şimdiye kadar üniversite mezun vermesi gerekirdi rektörü görünce niye el pençe duruyorsunuz hiç elinizi masaya vurupta işleri hızlandırmadınız şimdi dostlar pazarda görsün ne olurdu şehrin kuzeyine doğusuna güneyine yapılması için çabalasaydınız ya geçin hemşehrim geçin lafla gemi yürümez.