Erzurum Haber Girişi : 23 Şubat 2012 11:53

Erzurumlu çocuklar mezarları temizliyor

Erzurumlu çocuklar mezarları temizliyor
Erzurum'da çocuklar, şehir kabristanındaki mezarlıkların üzerindeki ve çevresindeki karları kürekle temizleyerek okul harçlığını çıkarıyor.
Erzurum Ajans-Erzurum'da çocuklar, şehir kabristanındaki mezarlıkların üzerindeki ve çevresindeki karları kürekle temizleyerek okul harçlığını çıkarıyor. Zaman Gazetesinden Orhan Yıldırım'ın haberi...

Erzurum'da kar yağışının etkisini yitirmesinin ardından kabristanlar ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşlar, yakınlarına ait mezarların üzerinde ve çevresinde biriken karları ücret karşılığında temizletiyor. Varoş semtlerinde oturan yoksul ailelerin çocukları, okul harçlıklarını ve aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla kabristanları mekan tuttu. Yazın mezarlıkları ücret karşılığında sulayan çocuklar, kışın ise evlerinden getirdikleri küreklerle mezarların üzerinde ve çevresinde biriken karları temizliyor. Günde 10 lira kazandıklarını belirten kar temizleyici çocuklar, özellikle cuma günlerinde 100 liraya yakın kazanç elde ettiklerini dile getirdi.

Asri ve Abdurrahman Gazi mezarlıklarında, okul ardından arkadaşlarıyla mezarlıkların karını ücret karşılığında temizleyerek okul harçlıklarını çıkarttıklarını dile getiren 16 yaşındaki Ali Haydar Arslan, "Mezarların karını temizliyoruz. Belli bir ücret talep etmiyoruz. Kim ne verirse onu alıyoruz. Okul harçlığımızı çıkartıp, aile bütçesine katkıda bulunuyoruz." dedi.

Veli Toplak da küçük kardeşi ve arkadaşlarıyla yazın kabirleri sulayıp, kışın da kar kürümesi yaptıklarını işaret ederek, "Burada yazın mezarları suluyoruz, kışın da mezarların üstündeki karı temizliyoruz. Boş durmaktansa çalışıp okul harçlığımızı çıkartıyoruz." diye konuştu. Toplak, kış süresince yaklaşık 50 kişilik arkadaş grubunun kabristanda mezarlıkların karını kürekle temizlediğini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.