Erzurum Haber Girişi : 29 Ağustos 2012 17:00

Erzurumlu esnaf fena dolandırıldı

Erzurumlu esnaf fena dolandırıldı
Erzurumlu 32 yıllık esnafı bakın nasıl dolandırdılar.
Erzurum Ajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Erzurum’da  tüketicilerin korkulu rüyası olan internet ortamında alış-veriş yaparak  ‘İPHONE-4’e inanamayacağınız fiyatla sahip olacaksınız’ reklamı ile ‘sahibinden.com’ sahte internet WEB sitesine giren üç çocuk babası Ersavaş Ay (43),  235 liralık cep telefonu siparişi verdi. Özel bir kargo şirketi ile adrese teslim edildikten sonra, koliyi açan Ay, içerisinde orjinalsiz cep telefonunun reyon tanıtımlarında kulanılan ‘maketi’ ile karşılaşınca şok oldu. Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Ay,”Ben 32 yıllık esnafım böyle dolandırıcılık görmedim. Maket telefonu görünce şok oldum.” dedi.

‘WWW.SAHİBİNDEN.COM’ ADRESİNDEN SİPARİŞ VERDİ

Erzincankapı eski Cezaevi karşısında esnaflık yapan evli üç çocuk babası Ersavaş Ay, (43), geçtiğimiz gün girdiği ‘www.sahibinden.com’ sitesine girdi. Burada gördüğü, “‘İPHONE-4’e inanamayacağınız fiyatla sahip olacaksınız’ reklamını gördükten sonra, adrese teslim siparışı verdi.

KARGO ÜÇRETİNİ ÖDEDİ, ‘MAKET’ TELEFON ÇIKTI

İşyerine özel bir kargo firması ile geterilen cep koliyi teslim alan Ersavaş Ay, kendisine gönderilen ürünün orijinal ‘İPHONE-4’ olmadığını ve ‘maket’ ürün cep telefonunu görünce şaşkına döndü. Sipariş verdiği internet adresini telefonla arayarak ulaşamayan Ay, dolandırıcılar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Esnaflık hayatında ilk kez böylesine bir dolandırıcılık olayı ile karşılaştığını belirten Ay,”İnternet ortamından bu telefonon bu kadar ucuz olduğunu görünce hoşuma gitti. Kararar vererek sipariş verdim. Adresime gelen koliyi teslim aldıktan sonra üçretini ödedim. Koliyi açtığımda reyonlarda tüketiciye tanıtım yapılan İPHONA-4’ün maketini görünce şaşırdım” dedi.


‘SAHTE REKLAMLARA ALDANMAYIN’ UYARISI

Erzurum Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü Yetkilileri, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve uygulamaları kapsamında tüketecilerin bu tip pazarlayıcı internet sitelerine girerken çok dikkatli olmaları gerektiğini belirttiler.

Ö
zellikle tüketicileri, “Hediye kazandınız” ya da“Tek günlük, tanıtım amaçlı ve sınırlı sayıda kampanyayı kazandınız”, ‘İPHONE-4’e inanamayacağınız fiyatla sahip olacaksınız’ gibi sözlere inanan tüketiciler orijinal olmayan ürünleri teslim aldıklarında adeta şok oluyor. Kötü niyetli kişiler bu türlü dolandırıcılık vaatlerle tüketicileri kandırıp telefonda belirttikleri ürünlerin orijinal olmayanını gönderiyor bir de ücret ödemesi almadan ürünü vermiyor. Ürünü alıp kutuyu açan tüketici ise gördüğü manzara ile adeta şok oluyor ama iş işten geçiyor. Çünkü alınan ürünün iadesi çok zor. Kargo gelmiş fakat ödeme yapmadan kargoyu açamıyormuş o anki gafletle ödemeyi yapıp kargoyu teslim almış. Orjinalsiz ürünü teslim alıp kargo kolisini açtıktan sonra şok oluyor ama iş işten geçmiş oluyor” diye uyarıda bulundular. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • KANUNLAR BİZDEN YANA 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUMDA, İŞ MERKEZİNDEN EŞİME SIFIR TELEFON ALDIM .ESNAFIN DİLİNDEN HELAL KAZANÇ.. ALLAH HARAM MALDAN KORUSUN.. DUALARI DÜŞMÜYORDU İNANDIM GÜVENDİM ALDIM.KUTUYU EŞİM AÇINCA DONAKALDIK..TELEFON BİLDİĞİMİZ STREC FİLME SARILMIŞ ÇOĞU PARÇASI EKSİK 2.EL TOPLAMA TELEFON ÇIKTI.İŞ HANINA TEKRAR GİTTİM.EVLİYA GİBİ ADAM CEHENNEM ZEBANİSİNE DÖNDÜ.BİZDE BÖYLE BİRŞEY OLMAZ DEYİP ADETA KOVDU..KONUYU YARGIYA TAŞIYORUM..DOLANDIRILAN ESNAFI BİLMEM AMA BAZI ESNAFLAR YAĞMACIDAN TEFECİDEN BETER OLUYOR.BİLİNÇLİ TÜKETİCİ OLUN HAKKINIZI ÜÇ KAĞITÇILARA YEDİRMEYİN.KANUNLAR BİZDEN YANA..

  • murat 01 Ocak 1970 02:00

    2.000 liralık telefon 235 lira olurmu hiç? hak etmiş bu vatandaş:)))