Spor Haber Girişi : 03 Nisan 2013 13:39

Erzurumlu Güreşçiler madalyaları topladı

Erzurumlu Güreşçiler madalyaları topladı
Erzurumlu Güreççiler, Tokat'ta yapılan Yıldızlar Türkiye Güreş Şampiyonası'nda madalyaları topladı.
Erzurumajans-Erzurumlu Güreççiler, Tokat'ta yapılan Yıldızlar Türkiye Güreş Şampiyonası'nda madalyaları topladı. Mehmet Erzincanlı, Gençlerden sonra yıldızlarda da Türkiye şampiyonu oldu.

Erzurumlu Güreşçiler Tokat'tan dört madalya ile dönerken bir de Türkiye şampiyonluğu sevinci yaşadı. Kafile başkanlığını Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu'nun yaptığı ve Antrenör Yaşar Sifil ile Abdulcelil Köseoğlu'nun yönetimindeki güreşçiler madalyaları toplayarak Erzurum'a döndü. Türkiye Güreş Federasyonu Faaliyet Programı'nda yer alan 28-31 Mart 2013 tarihlerinde Tokat'ta yapılan Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şamhpiyonası'nda mindere Erzurum'dan on güreşçi çıkarken, dördü madalya aldı. Şampiyonada Mehmet Erzincanlı 54 kiloda birinci olarak Gençlerden sonra Yıldızlarda da şampiyonluk madalyasını boynuna taktı. Şampiyonada 58 kiloda Miraç Kartal ikici olarak gümüş madalya kazandı. 42 kiloda Bülent Deveci ve 96 kiloda Gökhan Sucu üçüncü olarak bronz madalya elde etti.

GURBETTEKİ ERZURUMLULAR DA ŞAMPİYON OLDU

Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, Erzurumlu olan ve İstanbul adına mindere çıkan güreşçilerden 85 kiloda Muhammet Enes Altun, 50 kiloda Rıdvan Özbay ile 100 kiloda Eren Dursun Turan'ın Türkiye birincisi olduğunu belirterek, 58 kiloda Muhammet Lütfü Küçükyıldırım'ın da üçüncülüğü elde ettiğini söyledi. Topaloğlu "Erzurum adına başarılı olan sporcularımızı ve antrenörlerim Yaşar Sifil ile Abdulcelil Köseoğlu'nu tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi. Topaloğlu, kendilerini arayarak başarıdan dolayı kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Yolspor Kulübü Başkanı Sabri Gökhan Genç'e teşekkür etti. Topaloğlu, "Hamza Yerlikaya'nın Güreş Federasyonu Başkanı olması ile birlikte Türk güreşi yeniden ayağa kalkmıştır. Erzurum ise güreşte maziye dönmenin gururunu yaşamaktadır" dedi.
Topaloğlu, Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında derece elde eden tüm Erzurumlu güreşçilerin Ankara'da yapılacak olan Milli takım kampına katılacaklarını ve ardından da Azerbaycan'da yapılacak uluslar arası müsabakalarda mindere çıkacaklarını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.