Kültür-Sanat Haber Girişi : 21 Nisan 2016 20:45

Erzurumlu izciler, Çanakkale'ye uğurlandı

Erzurumlu izciler, Çanakkale'ye uğurlandı
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile aileleri Çanakkale'de yapılacak olan 'Milli Bilinç İzci Kampı'na katılacak Erzurumlu izcileri uğurladı.
Erzurumajans-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile aileleri Çanakkale'de yapılacak olan 'Milli Bilinç İzci Kampı'na katılacak Erzurumlu izcileri uğurladı.

Gençler arasında milli bilincin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla organize edilen milli bilinç izci kampına katılacak olan Erzurumlu 45 izci,  eri, Çanakkale'ye hareket etti. Türkiye ve yurt dışından toplam 10 bin izcinin katılması beklenen organizasyonda izciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kampta karşılayacak. İzcilerin uğurlama töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, vatan savunması için Çanakkale'ye akın eden dedelerinin yolunda giden izcilerle gurur duyduklarını bildirdi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kampta kutlayacak olan izciler, Şehitler Abidesindeki Uluslararası anma törenlerine de katılacak. Erzurum Kafile Başkanı ve İzcilik Federasyonu İl Temsilcisi Emre Ertan, kamp süresi içinde izcilerin atıcılık, okçuluk, bıçak fırlatma, çember, topaç, dokuztaş ve misket gibi geleneksel etkinlikleri gerçekleştireceklerini belirtti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.