Bölge Haber Girişi : 11 Haziran 2010 00:21

Erzurumlu Rektör yardımcılarının istifası!

Erzurumlu Rektör yardımcılarının istifası!
Aileleri Erzurum'da yaşayan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin üç rektör yardımcısı ailevi sebepleri gerekçe göstererek istifa etti.

Erzurum Ajans-Erzurum’da yaşayan ailelerinden baskı gördüklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. İrfan Arslan, yardımcıları Prof.Dr. Abdulhalik Karabulut, Prof.Dr. Gökhan Budak ve Prof.Dr. Emin Özdemir’in de bu yüzden istifa ettiklerini söyledi.

Rektör Arslan, “İlkokul üçüncü sınıfa giden 9 yaşındaki oğlum Furkan gece yarısı, ‘Baba Başbakan amcaya mektup yazacağım seni rektörlükten alsın. Ben rektör değil, baba istiyorum’ diye mesaj attı. Biz 25 yıllık arkadaşız, bu olay beni derinden yaraladı. Rektör yardımcısı arkadaşlarım da Erzurum’da yaşayan ailelerinden bu tarz baskılar alıyordu. Aileleri daha ağır bastı ki istifa etmek zorunda kaldılar. Vermiş oldukları emeklerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İstifa eden rektör yardımcılarından Prof.Dr. Gökhan Budak ise “Ailevi sorunlardan ötürü istifa etmek zorunda kaldım. 11 ve 15 yaşlarında Emre ve Aykan isimli iki oğlum var. Onlara karşı sorumluluklarımız var. Bazı şeyler yaşanarak öğrenilir. Erzurum’a gidiş gelişlerimiz sıkıntı yaratıyordu. Sırf bu yüzden istifa ettik. Altında kimse bir şey aramasın. Eğitim döneminin bitmesini bekledik. Bu kararı Abdulhalik beyle üç dört ay önce almıştık. Emin beyden haberimiz yoktu” diye konuştu.

Ağrı valisi de kızı için görevinden istifa etmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.