Ekonomi Haber Girişi : 08 Mayıs 2016 19:15

Erzurumlu turizm acentelerin Kuzey Kıbrıs çıkarması

Erzurumlu turizm acentelerin Kuzey Kıbrıs çıkarması
THY yeni bir hizmete daha imza attı. Hem Erzurum'dan Kuzey Kıbrıs'a, hem de Kuzey Kıbrıs'tan Erzurum'a turist getirmek için bir çalışma başlattı.
Erzurumajans-THY yeni bir hizmete daha imza attı. Hem Erzurum'dan Kuzey Kıbrıs'a, hem de Kuzey Kıbrıs'tan Erzurum'a turist getirmek için bir çalışma başlattı. 

Erzurum'dan Turizm Acentelerinin yetkililerini Kuzey Kıbrıs'a götüren THY, Kuzey Kıbrıs da 2 gün misafir ederek Kuzey Kıbrıslı turizmcilerle bir araya gelmelerini sağladı.
Erzurumlu Turizm acentesi yetkililerine, Kuzey Kıbrıs 'ta 5 yıldızlı oteller gezdirildi, Kuzey Kıbrıs'ın turizm potansiyeli konusunda bir rehber eşliğinde tarihi ve turistik mekanları da Erzurumlu Turizm acente yetkililerine tanıtıldı.

Türk Hava Yolları Erzurum Şube Müdürü Mehmet Akkaya, amaçlarının Erzurum'da turizmi canlandırmak olduğunu söyledi.

Erzurum'un özellikle kış turizminde önemli bir merkez olduğunu, Türk Hava Yolları olarak şehrin turizmine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Akkaya, Kuzey Kıbrıs programının da bu amaca yönelik bir proje olduğunu ifade etti.

Hem Erzurum'dan Kuzey Kıbrıs'a, hem de Kuzey Kıbrıs'tan Erzurum Palandöken'e turist akınını sağlamak için Erzurum da ki turizm acente yetkililerini THY olarak Kuzey Kıbrıs'a götürdüklerini, burada ki turizmcilerle bir araya getirdiklerini anlatan Akkaya şöyle dedi:
'THY olarak bizler sadece yolcu taşımacılığı yapmıyoruz. Şehirlerimizin turizm potansiyelini de tanıtmaya çalışıyoruz. Şehirlerimize turizm aracılığıyla bir hareketlilik kazandırmayı amaçlıyoruz. Önemli olan ülkemizin turizm güzelliklerini gittiğimiz, gidebildiğimiz ülkelerle paylaşmaktır. Ülkeler, iller arası turizmde bir diyalogun yakalanması yönündedir.'

Erzurumlu Turizm acentelerinden olan Overirtur Turizm seyahat şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Gündüz THY'nin bu tür girişimlerini taktirle karşıladıklarını söyledi.
THY'nin organize ettiği Kuzey Kıbrıs programının çok yararlı geçtiğini, Kuzey Kıbrıslı turizmcilerle bir diyalog yakaladıklarının altını çizen Gündüz, 'Hem Kuzey Kıbrıs'a hem de Kuzey Kıbrıs'tan Erzurum'a turist getirmek için önemli bir zemin oluşturduk. İlişkilerimizi devam ettireceğiz. THY'nin bu tür programlara vesile olması nedeniyle THY Genel Müdürüne, Erzurum Şube Müdürüne ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.